Sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n katsaus koronatilanteesta - Koronavirus - Satakunnan Kansa

THL: Koronatartuntojen määrän nousu näyttää loiventuneen viimeisimmän viikon aikana

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila antaa tänään katsauksen Suomen koronavirustilanteesta alkaen kello 10.­

22.10. 9:45 | Päivitetty 22.10. 11:01

Koronavirustartuntojen määrä on noussut merkittävästi edellisen kuukauden kuluessa, mutta määrän nousu näyttää loiventuneen viimeisimmän viikon aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Positiivisten näytteiden osuus kaikista testatuista näytteistä on laskenut valtakunnallisesti edelliseen viikkoon verrattuna. Positiivisten näytteiden osuus testatuista näytteistä on 1,4 prosenttia, THL kertoi viikoittaisessa koronatilannekatsauksessa.

Arvioitu tartuttavuusluku on THL:n mukaan tällä hetkellä 1,30–1,45.

Valtaosa viime viikolla todetuista koronatapauksista oli todettu alle 50-vuotiailla ja lähes puolet alle 30-vuotiailla. Lähes kaikki tuoreet tartunnat olivat peräisin kotimaasta.

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL antoivat tilannekatsauksen koronavirustilanteesta Suomessa ja maailmalla.

Tilannekatsauksessa olivat mukana kansliapäällikkö Kirsi Varhila ja strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä sekä projektipäällikkö Anna Katz THL:stä.

Suora lähetys on päättynyt.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?