Porilaispäiväkodissa työntekijällä todettu koronatartunta - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Porilaispäiväkodissa työntekijällä todettu koronatartunta – altistuneita lapsia noin 50 ja henkilökuntaa noin 10: ”Mitään paniikkia ei vanhemmissa ole herännyt”

THL kartoitti huhti-toukokuussa 18–79-vuotiaiden suomalaisten koronaan liittyviä huolia, käsityksiä ja asenteita kyselytutkimuksella yhteensä kolme kertaa.­

28.10. 13:41 | Päivitetty 28.10. 14:25

Pori

Porin Tiilimäellä toimivan luonto- ja ympäristöpäiväkoti Farelman henkilökuntaan kuuluvalla työntekijällä on keskiviikkoaamuna todettu koronavirustartunta. Asiasta kertoo Porin perusturva tiedotteessaan.

Työntekijä on alkanut oireilla maanantai-iltana 26.10., joten maanantaina hänen kanssaan lähikontaktissa olleet päiväkotiryhmien lapset, henkilökunnan jäsenet sekä muut altistuneet asetetaan 10 päivän karanteeniin altistumispäivästä lukien. Karanteeniaika on 28.10.2020 – 4.11.2020. Kaikkiin karanteeniin asetettaviin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Altistuneet lapset ovat Knöösit, Nyppyrät ja Epelit –päiväkotiryhmistä. Heitä on yhteensä 49. Lisäksi henkilökuntaan kuuluvia altistuneita on noin 10.

– Se on noin kaksi kolmasosaa lapsista ja noin puolet henkilökunnasta, kertoo päiväkodin johtaja Maija Myllyniemi.

Huoltajat hakevat karanteeniin asetettavat lapsensa pois päiväkodista tämän päivän aikana. Esikoulu jatkaa toimintaansa normaalisti.

Myllyniemen mukaan nyt jatkuva toiminta pystytään karanteenista huolimatta pitämään käynnissä omalla henkilökunnalla ja sijaisjärjestelmällä.

Farelma on yksityinen steinerpäiväkoti, jossa käy myös Porin kaupungin varhaiskasvatuksen palveluseteli.

Päiväkodin toimintaan kuuluu myös yhteistyö Länsi-Suomen Diakonialaitoksen kanssa, ja lapset kohtaavat sitä kautta vanhuksia. Maija Myllyniemen mukaan korona-aikana on kuitenkin noudatettu THL:n ohjeistuksia, eikä ole mahdollista, että vanhukset olisivat tämän yhteistyön kautta voineet altistua.

Päiväkoti Farelma on ollut yhteydessä altistuneiden lasten vanhempiin sähköpostitse. Myös Porin perusturvan tartuntatautiviranomaiset ottavat henkilökohtaisesti yhteyttä altistuneiden lasten huoltajiin ja henkilökunnan jäseniin tämän päivän aikana ja antavat tarkemmat ohjeet karanteenista.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä, ja he saavat liikkua normaalisti. Jos kuitenkin karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten pitää odottaa kotona testivastausta.

– Mitään paniikkia ei vanhempien keskuudessa ole nyt syntynyt. Tärkeintä onkin, että edetään maltillisesti ja puhutaan lapsillekin asiasta rauhallisesti ja heidän ikätasonsa mukaan, Maija Myllyniemi sanoo.

Hän kiittää Porin kaupunkia ja sairaanhoitopiirin tartuntatautien puolta hyvästä yhteistyöstä koko korona-aikana.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen puhelinnumeroon 02 623 4333. Numeroon vastataan joka päivä kello 8–16.

Päivystysaikaan arkisin ja viikonloppuisin voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puhelinnumeroon 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta soittaja ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle.

Oireettomia ei ole syytä testata. Testauksella ei voida lyhentää karanteeniaikaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?