Paula Hietanen, 39, kärsii yhä koronan kaltaisista oireista: ”Hirveää polttavaa kipua keuhkoissa” – Hänen kaltaisiaan voi olla Suomessa satoja, eivätkä kaikki ole saaneet positiivista testitulosta

Lukuisat suomalaiset kärsivät koronan kaltaisista pitkittyneistä oireista. Paula Hietanen kiertää nyt tutkimuksesta toiseen, kun lääkärit yrittävät selvittää, mikä aiheuttaa kuukausia kestäneet oireet. Hietasen kohdalla koronatesti näytti negatiivista, mutta oireet vastaavat taudinkuvaa. Husin infektiosairauksien ylilääkärin Asko Järvisen mukaan pitkittyneet koronaoireet ovat mahdollisia, mutta taudin pitäisi lopulta parantua.

Suomen ennätyksen tehnyt ja useita Suomen mestaruuksia vapaasukelluksessa kahminut Paula Hietanen sanoo keuhkojensa olleen maaliskuusta lähtien siinä kunnossa, että jopa portaiden käveleminen on ajoittain hyvin vaikeaa. Hietanen on sairastanut koronataudin kaltaisia oireita yli 170 päivää, mutta koronatesti näyttää negatiivista.

6.9.2020 14:07

Helmi-maaliskuun taitteessa Paula Hietanen, 39, lensi Lapista Etelä-Suomeen talvisesongin työrupeaman jälkeen. Hämeenlinnassa asuvan Hietasen keuhkoissa alkoi tuntui pistävää kipua maaliskuun puolivälissä. Kipeät keuhkot, voimakas hengenahdistus ja lamaannuttava väsymys veivät muutoin perusterveen naisen sängynpohjalle parin viikon ajaksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut