Ylilääkäri Markku Broas oli ensimmäisenä vastaanottamassa niin koronaa kuin sikainfluenssaa - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Ylilääkäri Markku Broas oli ensimmäisenä vastaanottamassa niin koronaa kuin sikainfluenssaa – Broas kertoo, miksi koronaepidemia on tiukin paikka hänen urallaan

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas korostaa, että nyt ei saa jäädä tuleen makaamaan, vaan on keskityttävä konkreettisiin toimiin ja tiedottamisessa faktoihin. Stressin ja epävarmuuden keskellä kokenutta ammattilaista auttaa tunne, että omilla toimillaan pystyy vaikuttamaan epidemian leviämisen ehkäisyyn.

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas pitää kansalliseen koronakeskusteluun osallistumista tärkeänä osana työtään. Kevään aikana antamissa kymmenissä haastatteluissa hän on halunnut tuoda esille omaa ja tiiminsä osaamista.

29.8.2020 8:00

Syksyllä 2009 Suomi valmistautui pandemian alkamiseen. Sairaanhoitopiirit kartoittivat hoitajareserviä, kunnat perustivat terveyskeskuksiin influenssavastaanottoja, junissa ja laivoissa tehostettiin siivousta. Käsidesikauppa kävi kuumana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut