Satakunnasta ei ole löydetty uusia koronatartuntoja yli viikkoon - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Satakunnassa otettiin viime viikolla lähes 900 koronanäytettä – uusia tartuntoja ei ole löytynyt 10 päivään

Maailmalla epidemia ei ole laantunut. Satasairaalan tiedotteessa kehotetaan välttämään matkustamista ulkomaille. Myös kausityöntekijöiden kanssa pitää olla tarkkana.

Tietoa hoitajien ja lääkärien koronatartunnoista ei kerätä Suomessa järjestelmällisesti.­

6.7.2020 19:25

Satakunta

Satakunnasta ei ole löydetty uusia koronatartuntoja yli viikkoon, eikä sairaalassa ole tällä hetkellä yhtään koronapotilasta, Satasairaala tiedottaa. Satakunnassa on todettu epidemian aikana yhteensä 60 koronatartuntaa.

Edeltävien kahden viikon aikana tilanne vaikutti huolestuttavalta, sillä Satakunnassa todettiin yhteensä viisi koronatartuntaa, joiden lähdettä ei pystytty selvittämään. Tapauksilla ei ollut yhteyttä toisiinsa.

Nyt viimeisimmästä tapauksesta on kulunut 10 päivää, eikä uusia tartuntoja ole ilmennyt, vaikka näytteitä on otettu vilkkaasti. Esimerkiksi viime viikolla Satakunnassa otettiin lähes 900 näytettä.

Satasairaalan tiedotteessa todetaan, että vaikuttaa siltä, ettei laajamittaista viruksen leviämistä maakunnassa ole tapahtunut.

Vaikka Satakunnan ja Suomen tilanne näyttää rauhalliselta, viruksen leviämisen uhka on yhä olemassa. Maailmalla on varmistettu yli 10 miljoonaa covid-tartuntaa ja kuolleita on yli 500 000. Esimerkiksi Ruotsissa ja Venäjällä koronatilanne on yhä vaikea.

Satasairaalan tiedotteessa muistutetaan, että ulkomaanmatkailuun on yhä syytä suhtautua pidättyväisesti. Karanteenin omaisten olosuhteiden suositus tulee pitää mielessä myös kausityöntekijöiden kohdalla, sillä Satakunnassa on viime viikkoina todettu yksi ulkomaalaisen kausityöntekijän ja hänen lähikontaktinsa covid-infektio. Kyseisistä tapauksista lisätartuntoja ei ole kehittynyt.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?