Koronaviruksen tarttumisesta ilmateitse yhä vahvempia todisteita - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Koronavirus tarttuu myös tavalla, johon ei vielä keväällä uskottu: ”Ilmi on tullut jo useampia tapauksia” – Sairastunut voi levittää tautia ilmateitse yllättävän kauas

Maailmalla on tunnistettu tapauksia, joissa koronavirus on tarttunut ihmisestä toiseen ilmateitse ilman lähikontaktia tai leviämistä pintojen kautta. Tampereella kehitetään nyt keinoja, joiden avulla koronaviruksen leviämistä voidaan ehkäistä sisätiloissa. Oikealla tavalla toteutetun ilmastoinnin merkitystä ei voi väheksyä.

Tampereella elokuussa alkaneessa uudessa tutkimusprojektissa mukana olevan Leila Kakon mukaan pinnat eivät ole todennäköisin reitti koronavirustartuntaan. Tästä kertovat muun muassa tartuntaketjujen jäljitystyöstä kertovat raportit.

23.9.2020 11:00

Pisaratartunta on koronaviruksen pääasiallinen tapa levitä ihmisestä toiseen, mutta maailmalta on saatu jo vahvaa todistusaineistoa siitä, että myös pisaroita pienempien aerosolihiukkasten aiheuttama tartunnan riski on todellinen. Pintojen kautta tapahtuvan leviämisen riski saattaa sen sijaan olla pienempi kuin vielä keväällä arveltiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: