Linjaus muuttui: 1–3-luokkalaiset voivat taas osallistua koulujen lähiopetukseen - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Linjaus muuttui: 1–3-luokkalaiset voivat taas osallistua koulujen lähiopetukseen – Etäopetus säilyy silti ensisijaisena suosituksena, jos se on mahdollista järjestää

Koulut suljettiin 16. maaliskuuta keskiviikkona. Nyt hallitus sallii nuorimpien koululaisten osallistumisen lähiopetukseen.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) on perustellut varhaiskasvatuksen jatkamista, jotta vastuu lastenhoidosta ei siirtyisi isovanhemmille, joista suuri osa kuuluu riskiryhmiin ikänsä puolesta.

20.3.2020 14:59

Peruskoulun 1–3-luokkalaiset oppilaat voivat aiemmasta poiketen osallistua koulujen lähiopetukseen, hallitus linjaa uudella päätöksellään.

Hallitus suosittaa silti edelleen, että 1–3-luokkalaiset osallistuvat opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli mahdollista.

Kouluun ei ole uuden päätöksen jälkeen pakko mennä, valtioneuvoston tiedotteessa todetaan.

Lähiopetusta järjestetään myös erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevia oppilaille.

Koronaviruksesta johtuvissa poikkeusoloissa lähiopetus rajattiin aluksi niihin oppilaisiin, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla.

Valtioneuvoston tiedotteessa todetaan, että linjausta alakoululaisten koulunkäynnistä päädyttiin tarkentamaan, koska kriittisten alojen määritelmä on herättänyt hämmennystä ja vaihtelevia tulkintoja perusopetuksen järjestäjissä.

Muutoksella lisätään oppilaiden yhdenvertaista oikeutta saada tarvittaessa perusopetuslain mukaista lähiopetusta, hallitus perustelee.

Muutos astuu voimaan ensi maanantaina 23. maaliskuuta.

Neljäsluokkalaisilla jatkuu etäopetus

Neljäsluokkalaiset ja sitä vanhemmat osallistuvat opetukseen yhä etäyhteyden välityksellä, jotta koronaviruksen leviämistä pystytään ehkäisemään.

Varhaiskasvatuksen palveluja voivat käyttää kaikki niitä tarvitsevat lapset.

Jos lapsen vanhemmat tai huoltajat pystyvät järjestämään lapsen hoidon muutoin, lasta ei tulisi viedä päiväkotiin.

Hallitus perustelee tiedotteessaan säännöstä sillä, että näin taataan varhaiskasvatus kaikille niille lapsille, joiden huoltajat eivät muulla tavoin pysty järjestämään hoitoa.

Huoltajat harkitsevat hoidontarpeen itse.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos