Porissa 60 hengen joukkoaltistuminen koronavirukselle yksityistilaisuudessa – ”Tilaisuudesta ei anneta tarkempia tietoja yksityisyyden suojelemiseksi”

Kuvituskuva.

13.10.2020 12:15

Lauantaina 10. lokakuuta Porissa järjestetyssä yksityistilaisuudessa on altistunut noin 60 henkeä koronavirukselle, tiedottaa Porin perusturva.

Sairastunut henkilö on alkanut oireilla tilaisuuden jälkeisenä päivänä.

Porin perusturvan tartuntatautihoitajat ottavat henkilökohtaisesti yhteyttä kaikkiin altistuneisiin. Selvitystyötä tekee myös tilaisuuden järjestäjä.

Kaikkiin tilaisuudessa olleisiin pyritään olemaan yhteydessä tiistain aikana. Heidät asetetaan karanteeniin.

Karanteeniaikoihin suuria muutoksia – Matkailijoiden ja altistuneiden karanteeni laskee kymmeneen päivään, lievästi sairastuneiden seitsemään

Perusturva kertoo, että tartunnan lähde on tiedossa. Se on Satakunnan ulkopuolella. Tilaisuudesta ei perusturvan tiedotteen mukaan kerrota sen tarkemmin yksityisyyden suojelemiseksi.

Porin perusturva ohjeistaa kaikkia lieviäkin koronavirusinfektion oireita kokevia ottamaan yhteyttä koronaneuvontapuhelimeen numeroon 02 623 4333 (ma– su kello 8-16).

Jos yhteydenottotarve tulee päivystysaikaan arkisin tai viikonloppuisin, soitetaan Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan numeroon 116 117.

Hoidon tarve arvioidaan puhelimessa ja potilas ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Oireettomia ei tällä hetkellä testata.

Päivitetty 13.10.2020 kello 12.23: Muokattu otsikkoa ja tekstiä kauttaaltaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut