Kansa ei ymmärrä koulun aloittamista - Koronavirus - Satakunnan Kansa

SK-kysely: Kansa pistäisi hallituksen jälki-istuntoon, niin vihaisia ollaan koulujen alkamisesta: "Järjetön päätös 11 päivän vuoksi!"

Kirjoittaja on sitä mieltä, että jokainen poistuva henkilötyövuosi kasvattaisi töihin jäävien työmäärää ja olisi poissa lasten ja nuorten arjesta.­

30.4.2020 16:51

Pori

Jos Satakunnan Kansan verkkokyselyyn vastanneet saisivat päättää, koulu jatkuisi uudelleen vasta syksyllä. Näin kansa tukistaa hallitusta:

– Suuri luokkakoko harmittaa, kyseessä kahden luokan yhdistetty lähes 40 oppilaan alakoulun luokka. Oma lapsi kuuluu riskiryhmään, samoin kuulun itse. Saa nähdä, aiheuttaako kouluun paluu esimerkiksi pienempiin ryhmiin jakoa. Toivottavasti.

– Perheessämme on kaksi riskiryhmäläistä, joten kouluun ei palata.

– Kukaan ei innostunut asiasta. Kouluun voisi palata vain lapset joiden etäopiskelu ei onnistu.

– Olemme todella vihaisia ja kartoitamme kaikki keinot pitää lapset kotona.

– Emme tule laittamaan lapsia kouluun, leikkimään koulua 11 päiväksi vain ministerin poliittisen agendan takia.

– Järjetön päätös, lapset jäävät kotiin. Turhia riskejä ei oteta 2 viikkoa ennen kesälomaa. Kannustan muitakin vanhempia tähän.

– On ihan idioottipäätös että kouluihin palataan vielä tällä lukukaudella. Ilmeisesti hallitus haluaa että corona leviää räjähdysmäisesti kesälomien alettua ja monia ihmisiä sairastuu tämän koulu päätöksen takia. Ihan edesvastuutonta toimintaa Sanna Marinilta toivottavasti ymmärtää erota tehtävästään.

– Riskiryhmään kuuluva lapseni ei todellakaan mene kouluun. Haluan nähdä senkin, kun kuljetusoppilaat kuljetetaan kouluun niin, että jokaisella on tilaa pari metriä suuntaansa seuraavaan kaveriin. Kyllä on kukkua.

– Älytöntä 11 päivän vuoksi! Lääkärit vei ministereitä 6-0! Opettajat sivuutettiin, mutta nyt joutuvat naurettavien 11 päivän vuoksi rehtoreiden kanssa vastaamaan käytännön järjestelyistä. Sitä riittää!

– Turha kuvitella, että palataan normaaliin opetukseen, jossa opetusministerin mukaan jokainen lähikoulupäivä poistaa etäkoulunkäynnin aiheuttamaa tilannetta! Muut päättävät, opettajat toteuttavat, huh huh!

– Saako lääkärit mielivaltaisesti päättää kuka on oikeutettu todistukseen ja kuka joutuu altistamaan itsensä? Kuka ottaa vastuun jos vanhemmat sairastuu vakavasti tai jopa pahimmassa tapauksessa kuolee tämän päätöksen vuoksi?

Vain pieni osa vastaajista näki päätöksessä valon pilkahduksen.

– Lapset ainakin pääosin olivat ilahtuneita, että pääsevät vielä kouluun. Varsinkin kuudes ja yhdeksäsluokkalaiset.

– Hienoa, että koulut alkavat! Elämän ja arjen pitää jatkua.

– Hieno uutinen! Koronan pitäisi levitä terveeseen väestöön, ja nyt mahdollisuus saada vauhtia etenemiseen. Lapset tosin tartuttavat huonosti, joten muutakin yhteiskuntaa pitää avata. Laumasuoja pitää saada jollain aikavälillä.

– Toisaalta lasten kouluun paluu on helpotus ja merkki tulevasta. Joskus rajoituksia on pakko purkaa, sama sitten jos vaikka nyt. Jos ei tartunnat leviä nyt niin viimeistään sitten syksyllä kun koulut alkaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?