Marin vahvistaa omaa ”nyrkkiään” – ”Tieto ei ole kulkenut kuten olisi pitänyt” - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Marin vahvistaa omaa ”nyrkkiään” – ”Tieto ei ole kulkenut kuten olisi pitänyt”

Valtionneuvoston kansliaan perustetaan operaatiokeskus koronaviruspäätösten vaikutusten kartoittamiseksi.

Pääministeri Sanna Marin kertoi, että COVID19-koordinaatioryhmää vahvistetaan ja sen kokoonpanoa laajennetaan.

1.4.2020 12:43

Pääministeri Sanna Marin (sd), valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen sekä pääministerin valtiosihteeri Mikko Koskinen kertovat keskiviikon koronatilannekatsauksessa valtioneuvoston poikkeusolojen johtamisesta.

Valtioneuvosto on vahvistanut koronaohjaamisorganisaatiota, Marin kertoi. COVID19-koordinaatioryhmää vahvistetaan ja sen kokoonpanoa laajennetaan.

Koskinen kertoi, että koordinaatioryhmässä on nyt kaikkien kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköt sekä muun muassa turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen ja THL:n johtaja Mika Salminen. Koordinaatioryhmän tukena toimivat ministeriöiden valmiuspäälliköt.

Marinin mukaan kokonaisuudessa haasteita on ollut etenkin Helsinki-Vantaan lentokentän toiminnassa, sillä siellä toimii monia viranomaisia. Marin totesi, ettei koordinointi ole toiminut kuten olisi pitänyt.

– Kaikessa emme ole onnistuneet täydellisesti. Helsinki-Vantaan tilanteessa olisi pitänyt pystyä parempaa yhteistyöhön, tieto ei ole kulkenut kuten olisi pitänyt, Marin totesi.

Pääministerin mukaan Helsinki-Vantaan tilanteeseen on puututtu ja muitakin mahdollisia ongelmakohtia pyritään kartoittamaan.

Ahti Kurvisen mukaan hallitus perustaa valtioneuvoston kansliaan operaatio­keskuksen seuraamaan hallituksen päätösten vaikutusta. Operaatiokeskuksen tehtävän on tuottaa tilannekuvaa hallituksen päättämistä toimista ja niiden vaikutuksista. Keskus yhteensovittaa ministeriöiden työtä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos