Suora lähetys: Hallitus kertoo uusia tietoja koronatilanteesta - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Katso tallenne hallituksen tiedotustilaisuudesta: Rajoitukset ovat hidastaneet koronan leviämistä, testaus kolminkertaistetaan – THL:n johtaja kiitti suomalaisia

Pääministeri Sanna Marin kertoo keskiviikon tiedotustilaisuudessa poikkeusolojen johtamisesta. Kuva hallituksen tiedotustilaisuudesta 30.3.

1.4.2020 10:19

Hallitus järjestää keskiviikkona 1. huhtikuuta koronatilannekatsauksen klo 11. Aiheina tilaisuudessa ovat muun muassa suojavarusteiden materiaalihankinnat, testauskapasiteetin kasvattaminen ja hengityssuojainten käyttö.

Pääministeri Sanna Marin (sd), valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen sekä pääministerin valtiosihteeri Mikko Koskinen kertovat koronatilannekatsauksessa valtioneuvoston poikkeusolojen johtamisesta.

Paikalla tilaisuudessa ovat myös sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen, perhe-peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja Mika Salminen.

Salminen totesi, että on varauduttava siihen, että epidemia jatkuu kuukausia.

- Nyt on sanottavissa, että epidemia on kehittynyt hitaammin kuin olisi ollut odotettavissa. Olisi ollut odotettavissa, että tapausmäärät kasvavat päivä päivältä eksponentiaalisesti. Voidaan jo aika varmasti sanoa, että rajoitukset ovat selvästi hidastaneet kehitystä. Tämä on tietysti hyvä uutinen. Kiitos kaikille suomalaisille, että rajoituksia noudatetaan, Salminen kertoi.

Ministeri Kiuru kertoi, että koronavirustestien kapasiteetti aiotaan kaksin- ja jopa kolminkertaistaa nykyisestä. Nyt julkisella sektorilla tehdään noin 2500 testiä päivässä.

Tallenne tiedotustilaisuudesta:

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: