Suomessa nostettiin koronavirustestausten määrää - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Suomessa kasvatettiin koronavirustestausten määrää – uusien varmistettujen virustartuntojen määrä laski silti

Todellinen tartuntojen määrä on paljon suurempi, koska kaikkia tartuntaepäilyjä ei edelleenkään todenneta laboratoriossa.

Tehtyjen koronavirustestien määrää on kasvatettu.

1.4.2020 10:06

Uusien varmistettujen koronavirustartuntojen määrä Suomessa laskee edelleen. Viimeisen vuorokauden aikana uusia varmistettuja tartuntoja tuli 62 kun edellisen vuorokauden aikana niitä oli 71.

Suomessa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) keskiviikkoaamun koronakatsauksen mukaan 1446 laboratoriossa varmistettua koronavirustartuntaa.

Eniten uusia tartuntoja tuli edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa nyt on todettu 931 tartuntaa. Sielläkin uusien tartuntojen määrä on kääntynyt laskuun: vuorokaudessa uusia tartuntoja tuli 35 kun niitä edellisen vuorokauden aikana oli 50.

Satakunnassa todettiin tiistaina kaksi uutta koronatartuntaa – sairaalahoidossa yksi potilas

Testattuja henkilöitä noin 1000 lisää

THL kertoi tiistaina iltapäivällä tehtyjen koronavirustestien määrän kasvusta. Testattuja näytteitä oli tiistain iltapäivän tilanteen mukaan noin 22 600.

Koronavirustestejä voidaan tällä hetkellä tehdä noin 2500 päivässä.

THL:n tiedot perustuvat tartuntatautirekisteriin, minkä vuoksi laboratoriotestien tuloksissa on viiveisiin perustuvaa epätarkkuutta.

Tartuntojen todellinen määrä Suomessa on todennäköisesti ilmoitettua suurempi myös sen vuoksi, että kaikkia lieväoireisia tai oireettomia henkilöitä ei testata.

Tältä näyttää Porin koronavastaanotolla ja näin siellä toimitaan – ”Osaa potilaista ahdistaa, mutta usein omia oireita enemmän huolettaa se, että läheinen sairastuu”

Sairaalahoidossa 137, joista tehohoidossa 56

Koronavirukseen kuolleita on Suomessa 17

Viiden yliopistollisen sairaalan osastoilla oli tiistaina hoidossa 137 koronaviruspotilasta, joista 56 oli tehohoidossa..

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos