Koronavirus: Näin virus murtaa ihmisen puolustuksen - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Näin koronavirus etenee keuhkoihin ja voi olla hengenvaarallinen kenelle tahansa – Tutkijat oivalsivat, miksi se murtaa ihmisen suojamekanismeja äärimmäisen tehokkaasti

Vielä keskeneräinen Tampereen yliopiston tutkimus viittaa siihen, että uudenlainen koronavirus tuhoaa ihmisen normaaleja limakalvojen suojamekanismeja soluja infektoidessaan. Siksi se etenee nielusta vauhdilla kohti keuhkoja ja voi aiheuttaa keuhkoissa massiivisen ja hengenvaarallisen tulehdusreaktion.

Tampereen yliopiston anatomian professori Seppo Parkkila viimeistelee koronaviruksen tartuntamekanismeihin liittyvää tutkimusta etätöissä kotonaan Narvassa Vesilahdella.

4.4.2020 17:16

Uusi koronavirus sairastuttaa monella tavalla: oireettomasti, lievästi, vakavasti ja tappavasti. Erityinen riski sairastua vakavaan tautiin on vanhuksilla ja ihmisillä, joilla on tiettyjä perussairauksia.

Silti kenenkään ei kannata tuudittautua ajatukseen, että selviää taudista helpolla: keuhkoihin etenemään päässyt Covid-19-tauti voi tappaa kenet tahansa. Myös hyväkuntoisen perusterveen ihmisen ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut