Lääkekuljetukset Suomeen varmistetaan laivoilla, Suomen Varustamot vakuuttaa – Matkustajalaivojen peruutukset eivät ole vielä vaikuttaneet rahtiin - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Lääkekuljetukset Suomeen varmistetaan laivoilla, Suomen Varustamot vakuuttaa – Matkustajalaivojen peruutukset eivät ole vielä vaikuttaneet rahtiin

Lääkekuljetukset meriteitse eivät ole vielä vaarassa, vaikka rajoilla on nyt merkittäviä rajoituksia. Suomen Varustamot kertoo, että se varmistaa rahtiliikenteen sujuvuuden yhdessä viranomaisten kanssa.

Suomen Varustamot ry:n jäsenistöön kuuluu 25 ulkomaan liikennettä harjoittavaa varustamoa. Yhdistys valvoo suomalaisten varustamojen etuja elinkeino- ja työmarkkinapolitiikassa.

22.3.2020 17:28

Ulkomaan merikuljetukset kulkevat koronaviruksen aiheuttamista poikkeusoloista huolimatta, Suomen Varustamot vakuuttaa.

– Rahti kulkee lähes normaalisti tällä hetkellä. Varustamot, huoltovarmuusorganisaatiot sekä viranomaiset varmistavat yhteistyössä, että rahti saadaan kuljetettua ja tärkeiden päivittäistavaroiden saatavuus Suomeen on turvattu, kertoo Suomen Varustamoiden toimitusjohtaja Tiina Tuurnala.

Hänen mukaansa matkustaja-autolauttojen rahtiliikenne varmistetaan, vaikka matkustajaliikenne on pysähtynyt koronatilanteen johdosta

Matkustajalaivoilla kuljetetaan myös rekkoihin mahtuvia rahtikuljetuksia, kuten lääkepaketteja.

Tavara kulkee rajojen yli, vaikka henkilöliikennettä rajoitetaan voimakkaasti

Lääketeollisuus ry on vedonnut, että lääkekuljetusten ja muiden kriittisten tavaroiden kuljetus on turvattava. Perjantaina yhdistys ehdotti, että hallituksen tukipakettia laajennettaisiin kuljetusalalle, jotta lääkkeiden saatavuus varmistetaan Suomessa.

Lääketeollisuus ry:n kannanoton mukaan epidemian seurauksena esimerkiksi laivaliikenne on supistanut toimintaansa. Myös kuljetusalan ammattilaisten karanteenit ja sairastumiset saattavat joissain maissa vaikeuttaa tai hidastaa kuljetuksia.

Tuurnala muistuttaa, että hallitus on poikkeusolojen toimista linjatessaan todennut, että tavara- ja rahtiliikenteen jatkuvuus varmistetaan. Tällä hetkellä tavara- ja rahtiliikenne jatkuu, vaikka torstaina Suomen rajoilla astuivat voimaan merkittävät rajoitukset henkilöliikenteelle.

Lääkekuljetukset turvataan vaikka kuljetusrajoitukset lisääntyisivät

Tiina Tuurnalan mukaan lääkekuljetukset meritse turvataan varmuudella, vaikka kuljetuksiin liittyvät rajoitteet tai ongelmat lisääntyisivät koronatilanteen pahentuessa.

Tällä varmistetaan lääkkeiden saatavuus Suomeen ja suomalaisille kaikkialle maassa.

Lääketeollisuus ry:n mukaan tällä hetkellä akuutteja ongelmia kuljetuksissa ei ole havaittu, mutta lääketeollisuuden toimijat ovat varautuneet tilanteeseen jo useiden viikkojen ajan ja vaihtoehtoisia kuljetusreittejä on selvitetty.

Suomen tuonnista ja viennistä lähes 90 prosenttia kulkee meritse. Suomen Varustamojen mukaan laivaliikenteen jatkuvuuden turvaaminen on välttämätöntä yhteiskunnan toimivuuden kannalta.

– Kaikilla on yhteinen tahtotila, että Suomen pyörät pidetään pyörimässä ja että kaupoissa riittää ruokaa ja apteekeissa lääkkeitä, Tuurnala sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut