Miten tavallinen ihminen voi auttaa ja mistä saa apua? – Kokosimme kattavan listan Satakunnan avuntarjoajista

Ihmiset kaipaavat ihan tavallisia elintarvikkeita, kertoo Maarit Virtanen.

5.4.2020 7:00 | Päivitetty 8.4.2020 13:29

Pori

Satakunnan Kansa keräsi yhteen auttamiskeinoja ja auttavia tahoja ympäri Satakuntaa. Listalla on myös valtakunnallisia palveluita.

Päivitämme listaa, joten voit ilmoittaa puuttuvan auttavan palvelun tai keinon tehdä hyvää sähköpostitse kaisa.ylhainen@satakunnankansa.fi.

Näin voit auttaa

Tarjoa apua nettisivuilla nappinaapuri.fi/koronapu. Jotta voit kirjoittaa viestejä ja vastata niihin, sinun on rekisteröidyttävä palveluun. Kun kirjoitat avunantoilmoituksen koronatilanteessa auttaaksesi, sen aiheeksi on tärkeää valita korona-apu. Lisää ohjeita esimerkiksi turvallisuudesta ja palvelun käyttämisestä löydät osoitteesta www.nappinaapuri.fi/info.

Kotimaanavun kautta voi lahjoittaa rahaa, mikäli haluaa tukea koronaviruksen vuoksi taloudelliseen ahdinkoon joutuneita ihmisiä. Lahjoittaa voi osoitteessa kotimaanapu.fi. Kotimaanapu tukee ihmisiä Suomen evankelisluterilaisen kirkon seurakuntien kautta.

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat avanneet akuutin hädän hoitamiseen paikalliskeräyksiä. Niillä tuetaan yksittäisiä ihmisiä tai pieniä ryhmiä. Tällaisiin keräyksiin voi osallistua kotimaanavun verkkosivuilla etsimällä haluamansa paikkakunnan hakutoiminnon avulla.

Hätäapurahastoon voi lahjoittaa kotimaanavun nettisivuilla tai Mobilepayn kautta numeroon 45595. Rahaston avulla autetaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia suomalaisia. Lahjoituksia ei sidota tiettyyn kohteeseen, vaan käytetään seurakuntien anomuksesta siellä, missä avun tarve on suurin.

Jos haluat osoittaa tukesi toimimalla vapaaehtoisena ruuan jakelussa tai lahjoittaa ruokaa, pidä silmällä sivustoa ruoka-apu.fi. Siellä olevissa tapahtumailmoituksissa etsitään silloin tällöin vapaaehtoisia. Ilmoituksissa kerrotaan myös, jos tapahtuman järjestäjälle on mahdollista lahjoittaa ruokaa.

Kiinnostaako tekemällä auttaminen? Kotimaanavun vapaaehtoistöitä voi etsiä osoitteesta vapaaehtoistyo.fi. Tehtäviin voi ilmoittautua paikallisilla sivuilla.

Punaisen ristin vapaaehtoiseksi ilmoittautumalla sinulla on mahdollisuus auttaa muita koronaepidemian aikana. Vapaaehtoiseksi Satakunnan alueella ilmoittaudutaan lomakkeella, joka löytyy osoitteesta vapaaehtoiset.punainenristi.fi. Järjestöstä koordinoidaan vapaaehtoistyötä ja ohjataan hyväntekijät yhdistysten ja paikallisosastojen kautta erilaisiin auttamistehtäviin. Vapaaehtoiset myös perehdytetään tehtäviinsä.

Honkajoki

Honkajoen kunta etsii vapaaehtoisia niiden kuntalaisten auttamiseksi, jotka koronapandemian vuoksi ovat karanteenissa tai karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Apua voi tarjota asiointiin, esimerkiksi lääkkeiden kuljetukseen tai kaupassa käymiseen.

Vapaaehtoisiksi voivat ilmoittautua kaikki perusterveet ja oireettomat alle 70-vuotiaat paikkakuntalaiset. Voit ilmoittautua Honkajoen asiointipalvelun puhelinnumeroon 050–5775281 soittamalla tai tekstiviestillä. Ilmoittautumisia otetaan vastaan myös sähköpostilla honkajoen.asiointipalvelu@honkajoki.fi. Ilmoita viestissä nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja halutessasi sähköpostiosoitteesi. Yhteystietoja käytetään vain asiointipalvelun järjestämiseen.

Karvia

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi Karvian kunnalle. Apua voidaan tarvita esimerkiksi yksityishenkilöiden asiointiapuun ja kunnan tukitoimintojen ylläpitämiseen, kuten päivähoitoon ja tarvikejakeluun.

Vapaaehtoisen henkilön tulee olla perusterve ja alle 70-vuotias. Vapaaehtoistoiminnan alkaessa ei saa olla myöskään flunssaoireita. Vapaaehtoistyö on luottamuksellista ja vapaaehtoinen sitoutuu vaitiolovelvollisuuteen.

Vapaaehtoistyöntekijäksi voi ilmoittautua puhelimitse kunnanviraston neuvontaan 02–572790 tai sähköpostitse osoitteeseen karvia@karvia.fi. Sähköpostin otsikoksi pitää laittaa vapaaehtoistyöntekijä. Viestissä on ilmoitettava nimi ja puhelinnumero. Lisäksi voit kertoa, millaista vapaaehtoistyötä voisit tehdä.

Nakkila

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi poikkeusolojen aikana osoitteessa www.nakkila.fi tai Eliisa Mannilalle soittamalla 044–7475988 tai sähköpostitse eliisa.mannila@nakkila.fi.

Vapaaehtoiset voivat esimerkiksi puhua yksinäisten kanssa puhelimessa, kirjoittaa kirjeitä tai kortteja ja toimia ulkoilukavereina sellaista tarvitseville.

Säkylä

Palveluneuvontanumeroon 050–5424031 voivat ilmoittautua vapaaehtoisiksi haluavat arkisin kello 8–16. Vapaaehtoiset voivat osallistua esimerkiksi ystäväpalvelutoimintaan.

Täältä saat apua

Pyydä apua nettisivuilla nappinaapuri.fi/koronapu. Jotta voit kirjoittaa viestejä ja vastata niihin, sinun on rekisteröidyttävä palveluun. Kun pyydät apua, kirjoita viestin alkuun isoilla kirjaimilla AVUNPYYNTÖ. Näin apua tarvitsevat erottuvat avuntarjoajien joukosta ja löytyvät nopeasti. Ohjeita muun muassa palvelun turvallisesta käyttämisestä löydät osoitteesta www.nappinaapuri.fi/info.

Valtakunnallisessa ruoka-aputoiminnassa etsitään uusia jakelutapoja koronaepidemian ohjeistuksen seurauksena. Jos tarvitset ruoka-apua, seuraa ruoka-apu.fi-sivustoa.

Ässät tukee koronavirustilanteessa avun tarpeessa olevia. Ässien sivuilla olevalla lomakkeella voit pyytää apua itsellesi tai läheisillesi. Kaikki toiveet pyritään käsittelemään. Avun pyytäjiä pyydetään kertomaan tarkasti avun tarpeessa olevasta henkilöstä, jotta pystytään tekemään konkreettisia tekoja.

Lounais-Suomen avustajakeskus antaa koronaepidemiaan liittyvää neuvontaa koskien avustamiseen liittyviä asioita. Palvelunumero on 02–2518549 ja se palvelee maanantaista torstaihin kello 13–15 ohjaus- ja neuvonta-asioissa.

Kuurojen liitto päivittää nettisivuilleen tietoa koronaviruksesta. Lisäksi se tiedottaa koronaviruksesta viittomakielellä. Kuurojen liiton aluetyö -sivulle Facebookiin tulee viittomakielelle käännettynä mm. viranomaisten tiedotuksia/ohjeistuksia.

Aluetyöntekijät auttavat yhteydenotossa koronapuhelinnumeroihin (joihin voi vain soittaa) ja muihin alueellisiin palveluihin, kuten kauppa-apuun. Yhteyttä aluetyöntekijään voi ottaa videopuhelulla (esim. Skype, WhatsApp, Imo), tekstiviestillä tai sähköpostilla. Kuurojen liitto lähettää valtakunnallisesti oman tiedotteen tästä asiasta yli 65-vuotiaille asiakkaille. Kirjeessä on mukana kaikkien aluetyöntekijöiden yhteystiedot ja mahdolliset loma-ajat.

Satakunnan aluetyöntekijä on pois 19. huhtikuuta asti. Satakuntalaisten voivat sillä välin ottaa yhteyttä muihin aluetyöntekijöihin. Aluetyöntekijät osaavat tarvittaessa kertoa myös muiden maakuntien palveluista. He voivat vastata asiakkaalle esimerkiksi viitotulla videoviestillä.

Satakunnan mielenterveysseuran kriisipuhelin päivystää suomeksi jokaisena viikonpäivänä ympäri vuorokauden. Voit jakaa huolesi soittamalla numeroon 09–25250111.

Punaisen Ristin auttavassa puhelimessa voi keskustella koronavirusepidemian aiheuttamista huolista ja murheista. Soittajille vastaavat koulutetut henkisen tuen vapaaehtoiset maanantaista perjantaihin kello 9–21 numerossa 0800100200.

Auttava puhelin on soittajalle maksuton ja siihen voi soittaa, kun haluaa jutella luottamuksellisesti mieltä painavista asioista koronaviruksen aiheuttamissa poikkeusoloissa. Palvelu on suomeksi.

Pohjois-Satakunta

Kaseva tarjoaa juttuseuraa puhelimessa Honkajoen, Jämijärven, Kankaanpään, Karvian ja Siikaisten asukkaille. Juttuseurana ovat toiminnanjohtaja Pirjo Sundman ja ohjaaja Jerina Rankonen. Heidät tavoittaa maanantaista torstaihin kello 10–15 numeroista 040–7717425 ja 044–7611302.

PoSa eli Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä on avannut huolipuhelimet sekä iäkkäille että nuoremmille ikäluokille.

Ikääntyneiden huolipuhelin palvelee alueen ikääntyneitä. Puheluihin vastataan numerosta 044–5773430 arkipäivisin kello 12–15 välisenä aikana. Puhelimeen voi jättää myös soittopyynnön. Huolipuhelin tarjoaa keskusteluapua, mutta myös käytännön neuvoja.

Nuorten huolipuhelin palvelee alueen lapsia, nuoria, aikuisia ja perheitä. Puheluihin vastataan numerosta 044–5773229 maanantaista perjantaihin kello 12–15 välisenä aikana. Puhelimeen voi jättää myös soittopyynnön. Huolipuhelin tarjoaa luottamuksellista psykiatrisen sairaanhoitajan tarjoamaa keskusteluapua.

Eura

Ruokajako tiistaisin kello 13–14.30 Euran virastotalolla osoitteessa Satakunnankatu 12.

Diakonissa Mari Vuorinen tarjoaa apteekki- ja kauppakassipalvelua kotiovelle. Palvelu on tarkoitettu riskiryhmille. Mariin saa yhteyden puhelimitse 044–7771531 tai sähköpostilla mari.vuorinen@evl.fi.

Eurassa on tarjolla myös hoitotarvikejakelua. Hoitotarvikkeet tulee tilata etukäteen puhelimitse.

Diabetestarvikkeita tarvitsevien on otettava yhteyttä diabeteshoitajiin. Heidät tavoittaa numeroista 044–4224187 tai 044–4224188.

Muita hoitotarvikkeita tarvitsevia kehotetaan ottamaan yhteyttä varastonhoitajaan. Hänet tavoittaa numerosta 044–4224256.

Eurajoki

Ruokajako Eurajoella on perjantaisin kello 10.30–12. Ruokaa jaetaan osoitteessa Tohkankuja 3.

Luvialla jaetaan ruokaa torstaisin kello 11.30–12.30. Ruokajako on seurakuntakeskuksella osoitteessa Pappilantie 2.

Lisäksi Luvian Toivontalolla tarjoillaan aamupalaa kello 9–10 ja lounasta kello 12–13. Päiväkeskuksen ruokailutiloihin otetaan toistaiseksi enintään 10 ihmistä kerrallaan. Tukinumero: 044–7018581.

Liinmaan perinneyhdistyksen hallitus tarjoaa asiointiapua. Apua tarvitessasi voit ottaa yhteyttä Päivi Viitasaloon 044–2571066, Hanna Eloon 050–4370737 tai Anne Aaltoon 050–3608627. Asioinnissa voivat auttaa myös Saku Salomaa 040–7648872, Pekka Viitasalo 040–0327235 tai Pasi Lehtinen 040–7358383.

Sydänmaan pienviljelijä- ja kyläyhdistys tarjoaa apua kaikille sitä tarvitseville. Yhdistyksestä kehotetaan kysymään apua matalalla kynnyksellä. Apua tarvitsevat voivat ottaa yhteyttä Heimo Nikulaan 040–5049117, Tuomo Pursiheimoon 050–3661868 tai muihin hallituksen jäseniin. Apua voi pyytää myös yhdistyksen sähköpostista sydanmaanpky@gmail.com tai heidän muista sähköisistä kanavistaan.

Luotsipoika Luvialla kuljettaa kauppatavaroita kotiin yhteistyössä Luvian vedon kanssa. Palvelun tavoittaa numerosta 02-5581212.

Eurajoen apteekki kuljettaa tuotteita kotiin 10 kilometrin säteellä. Lääkkeet voidaan tuoda myös suoraan autoon parkkipaikalle, mikäli siitä sovitaan etukäteen. Apteekin puhelinnumero on 02–8680121.

Luvian apteekistakin hoituu kotiinkuljetus. Ikäihmisiä ja muita riskiryhmiä palvellaan mielellään puhelimen välityksellä. Apteekin tavoittaa numerosta 02–5581043,

Kunnan kotihoidon ateriapalvelusta ateriat kuljetetaan kotiin. Yhteydenotot Minna Kuusistoon 044–3124357.

Palveluvastaava Minna Kuusisto antaa lisätietoa ikäihmisten palveluista. Hän neuvoo esimerkiksi ateria- ja kauppapalveluiden sekä kotihoidon järjestämisessä. Kuusiston tavoittaa numerosta 044–3124357 arkisin kello 8–15 tai sähköpostitse minna.kuusisto(at)eurajoki.fi.

Harjavalta

Harjavallan seurakunnan päivystävä puhelin auttaa 6. huhtikuuta alkaen riskiryhmiin kuuluvia verkkokauppaostosten kanssa. Numerossa 044–7356766 palvellaan arkisin kello 10–14 niitä, joilla ei ole mahdollisuutta tehdä ostoksia itse internetin kautta. Seurakunnan työntekijä tekee tilauksen asiakkaan puolesta.

Verkkotilauksen tekemiseen on mahdollista saada apua myös Harjavallan perusturvasta. Mikäli asiakkaalla on ennestään tilisopimus johonkin kauppaan, on mahdollista, että perusturvasta tehdään poikkeusolojen aikana ostokset kauppalapun avulla ja toimitetaan ne kotiin. Perusturva ei asioi käteisellä tai pankkikortilla.

Yksityiset palveluntuottajatkin järjestävät kauppa-asiointeihin apua. Tiedustelu palveluohjauksen numerosta 044–4325269 (uudet asiakkaat) tai 044–4325527 (kotihoidon asiakkaat).

Lääkkeiden tilaus Harjavallan apteekista onnistuu puhelimitse 02–5311500. Myös kotiinkuljetus on mahdollista Harjavaltaan ja lähialuille.

Honkajoki

Honkajoen apteekki on ottanut käyttöön toistaiseksi voimassa olevan tilapäisjärjestelyn, jossa lääkkeitä voi tilata puhelimitse. Puhelintilauksen apteekkiin voi tehdä maanantaista perjantaihin kello 9–16.30 soittamalla numeroon 050–3802644 tai 02–5236620.

Asiakkaan on soitettava tilaus apteekkiin itse. Tilaukset on tehtävä ajoissa eli edellisenä päivänä tai viimeistään kolme tuntia ennen noutoa. Asiakkaan on puhelimessa ilmoitettava koska lääkkeet noudetaan ja kuka ne noutaa. Kunnan asiointipalvelun toimesta lääkekuljetuksia hoidetaan tiistaisin ja torstaisin. Apteekki laittaa lääketoimituksen mukaan laskun, jossa on pitkä maksuaika. Myös muusta maksutavasta voidaan sopia puhelimessa.

Honkajoen kunta on avannut asiointipalvelun yli 70-vuotiaita ja kaikenikäisiä karanteenissa olevia varten. Yhteyttä voi ottaa asioista, joita ei muuten saa hoidettua. Asiointipalvelun tavoittaa numerosta 050–5775 281 ja siihen voi soittaa arkipäivisin kello 8–14. Neuvontaa saa myös sähköpostitse honkajoen.asiointipalvelu@honkajoki.fi.

Huittinen

Huittisten kuntouttavan työtoiminnan henkilöstö on siirtynyt yli 70 vuotiaan väestön, karanteenissa olevien ja muuten avun tarpeessa olevien kuntalaisten avustamiseen. Heihin saa yhteyden arkisin kello 7–9 numerosta 044–7730216 ja he palvelevat tarjoamalla erilaisia arkea helpottavia palveluita.

Sastamalan seudun mielenterveysseuran kriisikeskus tukitalo tarjoaa kriisiapua ja -tukea puhelimitse ja videovälitteisesti. Ajanvarauksen palveluun voi tehdä puhelimitse 03-5120522 tai sähköisesti https://www.mielenterveysseurat.fi/sastamala/yhteystiedot/.

Jämijärvi

Jämijärven kunta on avannut asiointipalvelun yli 70-vuotiaita ja kaikenikäisiä karanteenissa olevia varten. Yleistä asiointipalvelua hoitaa Kirsti Mansikkamäki, jonka tavoittaa numerosta 050–0591772 arkipäivisin kello 8.30–15.30. Kuntaan voi olla yhteydessä asioista, joita ei ilman apua saa hoidettua koronatoimenpiteiden vuoksi.

Jämijärven K-Market on järjestänyt ruoan kotiinkuljetuspalvelun yhteistyössä Lions Club Jämijärven ja Jämijärven kunnan kanssa. Palvelu on tarkoitettu niille yli 70-vuotialle ja lapsiperheille, jotka eivät saa asiointiaan hoidettua koronatoimenpiteiden takia.

Ruokatilaukset tehdään sähköpostilla ruokatilaukset@jamijarvi.fi tai tarvittaessa puhelimitse numerossa 050– 9113834. Puhelin päivystää aluksi ainakin maanantaista perjantaihin kello 9–12.

Kotiinkuljetus on toistaiseksi ilmaista, jos kertaostos on vähintään 20 euroa. Ruokatilaukset maksetaan laskulla ja tilaukset toimitetaan samana päivänä ellei kysyntä muuta aiheuta. Ensitilauksen yhteydessä tulee antaa laskutustiedot eli nimi, osoite, puhelinnumero ja henkilötunnus (kaupan laskutusta varten).

Jämijärven apteekki on järjestänyt lääkkeiden kotiinkuljetuksen. Tilauksen voi tehdä soittamalla numeroon 02–5471040.

Jämijärven Nesteeltä on saatavissa ateriapalvelua. Ota yhteyttä numeroon 02–5471253 tai sähköpostilla katja.tasala@jaminportti.com.

Kankaanpää

Kankaanpään kaupunki tarjoaa yli 70-vuotiaille ja muille karanteenissa oleville asiointipalvelua, jos he eivät saa näitä asioita muutoin järjestettyä. Asiointipalveluja voi tilata puhelinnumerosta 044–5772167. Palvelunumero on käytössä arkisin kello 9–15 toistaiseksi. Asiointipalvelua voi käyttää esimerkiksi kauppaostosten ja apteekkikäyntien hoitamiseen sekä mahdollisiin muihin elämisen kannalta välttämättömiin toimintoihin. Palvelu on käyttäjälle maksuton. Palvelunumerosta ei anneta terveydentilaan liittyviä palveluita eikä neuvontaa.

Kankaanpään seurakunta:

Jos olet yli 70-vuotias tai karanteenissa sairauden vuoksi ja tarvitset apua ruokaostoksiin tai apteekissa käyntiin, voit soittaa seurakuntaan numeroon 044–7133521. Numerosta vastataan arkipäivin kello 9–11. Laadi kauppalista tai ostoslista valmiiksi ennen puhelua. Ruokaostokset tehdään Halpa-Hallista ja toimitetaan sinulle seuraavana arkipäivänä iltapäivällä. Jos haluat ruokaa viikonlopuksi, tee tilaus viimeistään torstaina. Apteekkiostoksia varten haemme sinulta ennen asiointia Kela-kortin. Ostokset laskutetaan kuitin perusteella.

Seurakunnan työntekijät auttavat myös sähköpostin tai puhelimen välityksellä. Tuki voi olla henkistä, hengellistä tai taloudellista. Kaikkien työntekijöiden yhteystiedot löytyvät seurakunnan verkkosivuilta. Tarvittaessa voit myös soittaa numeroon 044–7133569.

Paikkakunnan molemmat apteekit tarjoavat tarvittaessa kotiinkuljetuspalvelua. Kankaanpään Keskusapteekin tavoittaa numerosta 02–5721008. Vuokkoapteekkiin saa yhteyden numerosta 02–572760.

Karvia

Karvian seurakunta jakaa hävikkiruokaa arkipäivisin kello 8.55–9.15 seurakunnan keittiön oven takana. Ruokaa saa tarvittaessa myös kotiin kuljetettuna. Lisätietoja antaa diakonissa Anne Kokko, jonka tavoittaa numerosta 040–5936700 kello 8.30–12.

Karvian apteekissa on nostettu suojautumistasoa. Asiakkaat eivät itse pääse valikoimaan lääkkeitä, vaan ne noudetaan heille hyllystä. Apteekkiin pääsee kerrallaan viisi asiakasta.

Lääkkeet voi tilata myös puhelimitse numerosta 02–5441040 ja ne voi noutaa joku muu kuin asiakas. Lasku tulostetaan mukaan. Asiakkaan tulee soittaa uudelleen apteekkiin, kun hän on saanut lääkkeet.

Kokemäki

Kokemäen seurakunnalta saa hävikkiruokakasseja joko noutamalla tai kotiin toimitettuna. Lisäksi taloudellisessa ahdingossa olevien on mahdollista saada osto-osoitus ruokaostoksia varten. Lisätietoja antaa työpajaohjaaja Karoliina Tuomola-Heino, jonka tavoittaa maanantaista torstaihin kello 9–15 numerosta 040–4883964.

Kokemäen kaupungin tukipuhelin palvelee numerossa 040–4886234 arkipäivisin kello 8– 15. Palvelu tarjoaa keskusteluapua kaikenlaisessa ahdistuksessa, yksinäisyydessä ja muissa arjen haasteissa Kokemäen asukkaille. Palvelu maksaa normaalin puhelun hinnan. Tukipuhelimen numeroon voi lähettää sekä tekstiviestejä että WhatsApp-viestejä. Tarvittaessa tehdään myös kotikäyntejä.

Kokemäen lasten ja nuorten poikkeusolojen tukiryhmä pohtii konkreettisia ratkaisuja poikkeustilan aiheuttamiin nuorten ongelmiin ja tarttuu niihin mahdollisuuksien mukaan jalkautumalla nuorten pariin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Tiimiä vetää etsivä nuorisotyöntekijä Tiia Laine. Hänet tavoittaa instagramissa: @etsivatyokokemaki, snapchatissa: et-tiia, facebookissa: Tiia Laine ja puhelimitse tai WhatsApp-viesteillä: 040–4886169.

Merikarvia

Merikarvian seurakunta jakaa EU-ruokakasseja ja ylijäämäleipää. Lisätietoja ruoka-avusta saa ottamalla yhteyttä Helena Valliin 040–4805754. Valliin voi olla yhteydessä myös muuta apua tai vaikkapa keskustelukumppania kaivatessaan.

Merikarvian apteekin kotiinkuljetuspalvelu toimittaa ikäihmisten ja riskiryhmäläisten lääkkeet tarvittaessa suoraan kotiin. Toimitusaika ja maksutapa sovitaan erikseen. Kuljetuksen hinta on 10 euroa. Palvelu toimii soittamalla apteekkiin numeroon 02–5511599. Maksu tapahtuu lääkkeiden toimituksen yhteydessä ensisijaisesti pankkikortilla.

Nakkila

Nakkilan seurakunnan diakoniatyö jakaa taloudellisia avustuksia ja tarjoaa keskusteluapua. Diakoniatyön-tekijä Jenni Tuomen tavoittaa numerosta 044–4866517 sekä sähköpostilla jenni.tuomi@evl.fi.

Seurakunnan diakoniatyö jakaa myös EU-ruoka-avustuksia parillisina viikkoina joka toinen maanantai. Jako tapahtuu seurakuntakodilla osoitteessa Kirkkokatu 4 kello 14–15. Lisäksi diakoniatyö ottaa puhelimitse yhteyttä ikäihmisiin keskustellen ja kysellen heidän tarpeitaan ja tilannettaan.

Nakkilan kunta ja paikallinen apteekki järjestävät yhdessä lääkkeiden kotiinkuljetuspalvelun kaikille yli 70-vuotiaille ja riskiryhmään kuuluville. Jos haluaa tilata lääkkeiden kuljetuspalvelun, tulee soittaa Nakkilan apteekkiin numeroon 02–5319320. Numerosta vastataan arkisin kello 8.30–18. Palvelun voi tilata myös kunnan ikääntyneiden neuvontanumerosta, joka on 044–7475887 ja joka palvelee arkisin kello 9– 13.

Lääkkeiden kuljetuspalvelussa voi tilata lääkkeet puhelimitse Nakkilan apteekista, jonka jälkeen kunta kuljettaa lääkkeet kotiin. Kuljetuksesta veloitetaan 2,5 euroa kerralta. Apteekkiostoksista saa laskun lääkkeiden mukana. Samaan kuljetukseen voi yhdistää myös kauppaostokset K-Supermarket Onnipekasta.

Vapaa-aikatoimi järjestää ulkoiluystävän ikääntyneille ja riskiryhmäläisille, jotka sellaisen haluavat. Ilmoita ulkoiluystävää tarvitseva henkilö ja hänen puhelinnumeronsa sähköpostilla elina.rautanen@nakkila.fi tai veera.tiilikainen@nakkila.fi. Ulkoilukaveria tarvitsevan voi ilmoittaa myös puhelimitse Eliisa Mannilalle 044–7475988.

Ikääntyneiden ja riskiryhmien neuvontapuhelin palvelee arkisin kello 9–13 numerossa 044–7475887. Apua tarjotaan kodin ulkopuolisen asioinnin järjestämiseen ja elämänhallintaan poikkeusoloissa.

Kunta on järjestänyt myös soittoringin kaikille keskusteluseuraa kaipaaville. Rinkiin pääsee ottamalla yhteyttä kunnan sosiaalipalveluihin tai neuvontapuhelimeen 044–7475887 arkisin kello 9–13 soittamalla. Puhelimitse toteutettavan yhteydenpitopalvelun piiriin pääsevät kaikki halukkaat ja yhteydenottoa voi pyytää itselleen tai läheiselleen.

Sosiaalitoimen lapsiperhepalvelut, aikuisten sosiaalipalvelut, kehitysvammahuollon palvelut ja työpaja antavat apua, tukea ja ohjausta, jos arki tuntuu ahdistavalta ja kaipaat keskusteluapua.

Ikääntyneiden palveluiden osalta yhteyttä voi ottaa ikääntyneiden palveluneuvontapuhelimeen 044–7475887, josta vastataan arkisin kello 9–13.

Akuutissa kriisitilanteessa voi ottaa yhteyttä sosiaalipäivystykseen numeroon 044–7475849. Tästä numerosta autetaan maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15 . Virka-ajan ulkopuolella, viikonloppuisin ja arkipyhinä tulee soittaa numeroon 02–6234380.

Pomarkku

Pomarkun Pyry tarjoaa paikkakuntalaisille apua ruokakaupassa tai apteekissa asiointiin. Apua tarvitsevat voivat ottaa yhteyttä Risto Närvään numeroon ‪040–7535555.

Honkakoskelaiset voivat olla yhteydessä kauppa- ja apteekkiasioinneissa paikalliseen kyläyhdistykseen. Sieltä auttavat Heidi Kyrö-Anttila ‪050–3385881 tai Annika Hämäläinen ‪040–7275669.

Kivijärveläisiä autetaan kunnan palvelunumeron 02–5505666 kautta. Yhteydenotot välitetään avuntarjoajille.

Kotiinkuljetus Pomarkun apteekista onnistuu sopimalla asiasta puhelimitse 02–5411001 tai sähköpostitse: pomarkun.apteekki@apteekit.net.

Pori

Visit Pori tukee yrittäjiä pitämällä yllä tue paikallista -listaa. Listaukseen kerätään sellaisia tuotteita ja palveluita, joita voi hankkia verkon kautta. Paikallinen yrittäjä voi ilmoittaa verkkokauppansa mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: viestinta@visitpori.fi.

Keski-Porin kirkko on avoinna arkipäivisin kello 10–13. Paikalle voi mennä hiljentymisen lisäksi keskustelemaan paikalla olevan seurakunnan työntekijän kanssa. Kirkossa saa olla kerralla korkeintaan 10 henkilöä.

Facebookissa on Korona kauppa-apu Pori -ryhmä, josta löytyy asiointituen lisäksi muutakin apua.

Pick n pay ja ToVe ovat järjestäneet yhteistyössä kauppakassipalvelun. Ostokset kerätään Pick n pay Porin myymälästä ja toimitetaan kotiovelle sovittuna aikana. Toimitusmaksu on 9,90 euroa ja sillä tuetaan Toejoen Veikkojen toimintaa. Toimituksia tehdään 10 kilometrin säteellä. Palvelu on tarkoitettu riskiryhmäläisille ja kotitalouksille. Ostokset maksetaan maksupäätteellä.

Porin perusturva tarjoaa koronavirusepidemian aikana yli 70-vuotiaille ja riskiryhmään kuuluville maksuttoman hoitotarvikejakelun. Hoitotarvikkeita voivat tilata ainoastaan ne asiakkaat, joille lääkäri tai hoitaja on myöntänyt hoitotarvikkeita.

Hoitotarvikkeiden kotiinkuljetuksesta tulee sopia puhelimitse soittamalla numeroon 02–6213756 (valinta 1). Puhelinpalvelu on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 8–15, keskiviikkoisin kello 8–16 sekä perjantaisin kello 8–13. Hoitotarvikkeet pyritään toimittamaan samana tai seuraavana arkipäivänä kello 16 mennessä.

Hoitotarvikkeiden luovuttamisen edellytyksenä on lääkärin tai hoitajan toteama tarve ja kirjallinen selvitys. Maksuttomia hoitotarvikkeita on oikeus saada yli kolme kuukautta kestäneisiin tai pysyviin sairauksiin.

Meri-Porin seurakunta:

Yksinäisyyden, ahdistuksen tai sairauksien kanssa kamppailevat voivat ilmoittautua mukaan Lähimmäisluuri-soittorinkiin. Lähimmäisluuri-toiminnassa seurakunnan työntekijät soittavat mukaan ilmoittautuneille säännöllisesti sopimuksen mukaan kuulumisia kysellen, tarjoten hengellistä ja henkistä apua sekä piristävää yhteydenpitoa. Lähimmäisluuriin ilmoittaudutaan puhelimitse: 040–0309738 tai 044–7309652.

Kauppa-apua ostosten kotiin kuljettamiseen voi pyytää numeroista 040–0309738 ja 044–7309652. Palvelu on tarkoitettu sairaille ja riskiryhmiin kuuluville ja koskee Meri-Porin alueen lähikauppoja.

Seurakunnan diakoniatyöntekijät tarjoavat sielunhoitoa ja keskusteluapua. Lisäksi he kertovat EU-ruokajakelusta ja neuvovat taloudellisen tuen saamiseksi. Yhteyttä voi ottaa Anne Kankaaseen 044–7309652, Pirjo Ojavalliin 040–0309738 tai Anne Saariseen 040–0309801. Kaikki kolme tavoittaa myös sähköpostitse: anne.kangas@evl.fi, pirjo.ojavalli@evl.fi ja anne.o.saarinen@evl.fi.

Teljän seurakunta tarjoaa annospakattua ruokaa keskiviikkoisin kello 13–14. Tilaus on tehtävä etukäteen maanantaina tai tiistaina diakoniatyöntekijä Veera Nurmelle numeroon 040–0309863. Liikuntaesteisille ja iäkkäille on myös kotiinkuljetusmahdollisuus.

Porin mielenterveysyhdistys Hyvis myy edullista lounasta ja jakaa EU-ruokakasseja osoitteessa Valtakatu 9 Hyvän mielen talon sisäpihalla. Lounasta myydään mukaan tiistaista perjantaihin kello 12–13 kertakäyttöastioihin pakattuna. Varaus on tehtävä hakua edeltävänä päivänä, ja viikonlopun varalle on mahdollista tehdä tuplavaraus. Lisätietoja voi kysyä Anne Halmet-Kiviniltä, jonka tavoittaa numerosta 040–5157278.. Lounaan hinta on 4 euroa ja se sisältää pää- ja jälkiruoan. Mukaan kehotetaan ottamaan oma kassi ruoka-astioiden kotiin kuljettamista varten.

EU-ruokakasseja jaetaan huhtikuun jokaisena torstaina 9. huhtikuuta alkaen kello 12–13. Jako tapahtuu Valtakatu 9:n sisäpihalla ja kasseja saa yhden per talous.

Lisäksi mielenterveysyhdistys päivystää puhelimitse arkisin kello 10–18 numerossa 02-6324626. Jos haluaa Hyviksen soittorinkiin, voi antaa yhteystietonsa edellä mainittuun numeroon.

Porin perhekirppikseltä on mahdollisuus saada ilmaiseksi 0–18-vuotiaiden lasten- ja nuortenvaatteita tarpeen mukaan. Yhteydenotot Me-talo Porin Johanna Koskiseen, jonka tavoittaa puhelimitse 044–9828662 tai sähköpostitse johanna.koskinen@yhteisokeskus.fi.

Porin Sininauha ry:n nuorten digiverstas toimii etänä. Työntekijät ylläpitävät Whatsapp-ryhmää, jonka tavoite on tarjota juttuseuraa tai jossa voi pyytää tai tarjota apuaan esimerkiksi asiointiin. Ryhmään pääsevät mukaan alle 29-vuotiaat laittamalla whatsapp-viestin Sadulle 050–3066559. Antti-Jussi 050–4408392 avustaa edelleen muun muassa opinnoissa etenemisessä.

Pointti-päivätoimintapisteen työntekijän tavoittaa arkisin kello 9–14 numerosta 045–6473773. Voit myös laittaa Whatsapp-viestiä. Yhteyttä voi ottaa missä asioissa tahansa.

Klubitalo Sarastus on tarkoitettu työikäisille, joilla on tai on ollut psyykkisiä sairauksia. Klubitalolle ovat tervetulleita myös neuropsykiatrisen diagnoosin omaavat henkilöt.

Klubitalo Sarastus on perustanut jäsenilleen e-klubitalo sarastus -Facebook-ryhmän, johon kaikki Klubitalon jäsenet ovat tervetulleita. E-klubissa on pidetään päivittäin live-lähetyksiä. Lisäksi siellä jaetaan vertaistukea ja tehdään Klubitalon työtehtäviä etänä. Jäsenillä on mahdollisuus myös hävikkiruokaan.

Henkilökunta on paikalla e-klubitalossa arkisin kello 9–20. Klubitalon henkilökunta päivystää myös viikonloppuisin kello 11– 15 numerossa 046–6187204. Mikäli haluat liittyä Klubitalon jäseneksi, ota yhteyttä numeroon 02–6341650 arkisin kello 9–14.

Rauma

Rauman vanhuspalvelut tarjoavat neuvontaa yli 70-vuotiaille koronavirusepidemian ajan numerossa 044–4035555. Ikäihmisten puheluihin vastataan maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15.

Rauman sosiaali- ja terveyspalvelut ovat avanneet lapsiperheille ja nuorille keskusteluapua ahdistukseen tarjoavat puhelimet poikkeusolojen ajaksi. Numero lapsiperheille on 044–4032694. Nuoret taas saavat keskusteluapua soittamalla numeroon 044–4032051. Kumpikin puhelin palvelee maanantaista perjantaihin kello 12–14.

Facebookissa on Karanteeniapu (Rauma ja lähialueet) -ryhmä, josta voi saada monenlaista apua.

Pick n Pay ja Pallo-Iirot toimittavat yhteistyössä ruokaa kotiinkuljetuksella. Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti riskiryhmille, mutta myös muille kaupan asiakkaille. Tilauksen voi tehdä sähköpostitse asiakaspalvelu@picknpay.fi tai puhelimitse 044–4766730, soitot kello 10–14. Ruokatilaus onnistuu myös tekstiviestillä tai Whatsappilla samaan numeroon.

Tilausta tehdessä on kerrottavat seuraavat tiedot: nimi ja puhelinnumero, osoitetiedot sekä toimituspäivä ja kellonaika. Lisäksi tuotteet ja niiden kappale- tai kg-määrät on kerrottava mahdollisimman tarkasti. Keräilijät soittavat sopiakseen toimitusajan.

Palvelu maksaa 9,90 euroa ja maksu tapahtuu kortilla. Toimitusmaksu menee Pallo-Iirojen junioritoiminnan hyväksi.

Rauman seudun mielenterveysseura tarjoaa kriisiapua numerossa 02–83785600 tai sähköpostitse toimisto@raumakriisikeskus.fi. Kriisipuhelin päivystää vuorokauden ympäri numerossa 09–25250111.

Kriisipuhelimen ruotsinkielinen linja päivystää numerossa 09–25250112 maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 16– 20 sekä tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 9– 13.

Arabiankielinen linja palvelee numerossa 09–25250113 maanantaisin ja tiistaisin kello 11–15, keskiviikkoisin kello 13–16 ja 17–21 sekä torstaisin kello 10– 15.

Rauman Föliruokajako tapahtuu Toivontalolla osoitteessa Lyseokatu 7. Ruokaa jaetaan keskiviikkoisin kello 14–16 ja perjantaisin kello 10.30–11.45. Jako hoidetaan tuulikaapista siten, että kulku tilaan on sisäpihalta ja poistuminen Lyseokadulle.

Rauman seudun työnhakijat tarjoavat edullista noutoruokaa ja -kahvia sekä ruoka- ja vaateapua maanantaisin ja torstaisin kello 11.30 lähtien osoitteessa Satamakatu 2, Rauma.

Apua saa myös eri viranomaisten kanssa toimimiseen sekä työnhakuun ja koulutuksien löytämiseen numerosta 02–8220406.

Siikainen

Siikaisten yrittäjät tarjoavat neuvontaa ja tukea yrittäjille sekä asiointiapua kaikille Facebookissa: @SiikaistenYrittajat.

Sammin kyläyhdistys tarjoaa asiointiapua ja kiireellisiä huoltotöitä Facebookissa: @samminkylayhdistys.

Säkylä

Säkylässä ikäihmisten palveluneuvontaa saa arkisin kello 8–16 numerosta 050–5424031. Numerossa neuvotaan arjesta selviytymisessä poikkeusoloissa ja autetaan selvittelemään esimerkiksi asiointiapua.

Kunnan nuorisotyöntekijät ovat koronarajoitusten aikana tavoitettavissa puhelimitse. Etsivän nuorisotyöntekijän Piia Alhon tavoittaa numerosta 040–5287004. Nuorisotyöntekijä Jukka Eränen vastaa numerosta 044–0339951 ja Matti Kaasalainen numerosta 044–5105117.

Ulvila

Ulvilan kaupunki ja K-Supermarket Hansa järjestävät yhteistyössä kauppakassipalvelun yli 70-vuotiaille. Tilauksia vastaanotetaan puhelimitse maanantaista torstaihin kello 8–12. Tilaukset toimitetaan seuraavana päivänä kello 15 mennessä. Palvelun tavoittaa numerosta 040–0135339.

Kotiinkuljetus Ulvilan apteekista onnistuu Ulvilan, Kullaan ja Lattomeren alueille arkipäivisin. Kuljetus on tarkoitettu vain avainasiakkaille. Sellaiseksi voi liittyä apteekin nettisivuilla. Tilaus on tehtävä numeroon 040–5008409 ennen kello 14. Palvelun hinta on 10 euroa. Tarvittaessa kuljetus onnistuu vielä saman päivän aikana.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut