Satakunnassa varmistui yksi uusi koronatartunta - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Satakunnassa varmistui yksi uusi koronatartunta – Sairaanhoitopiiri julkaisi myös testausmääriä, jotka poikkeavat selvästi THL:n karttapalvelun tiedoista

Noin 96 prosentilla Suomessa koronavirukseen kuolleilla potilailla oli yksi tai useampi pitkäaikaissairaus, joista yleisimpiä olivat sydänsairaus tai diabetes.­

17.4. 21:24 | Päivitetty 18.4. 7:08

Satakunnassa todettiin perjantaina yksi uusi varmistettu koronavirustartunta, kertoo sairaanhoitopiiri tiedotteessa. Tartunnanjäljityksessä tartunnan saaneelta henkilöltä löytyi vain yksi lähikontakti.

Satasairaalassa oli perjantaina kaksi potilasta tehohoidossa covid-infektion takia. Heistä toinen oli edelleen hengityskoneessa, mutta molempien tehohoitopotilaiden tila on vähitellen kohenemassa.

Testillä varmistettuja koronavirustartuntoja on Satakunnassa nyt kaikkiaan 46. Suurin osa potilaista on ollut lieväoireisia.

Satakunnassa on testattu tähän mennessä sairaanhoitopiirin mukaan ainakin 1 500 henkilöä koronaviruksen varalta. Luvusta puuttuu osa yksityisellä sektorilla tehdyistä testeistä. Sairaanhoitopiiri arvioi, että kaikkiaan näytteitä on otettu noin 1 750. Positiivisista löydöksistä 42 on tehty julkisella ja neljä yksityisellä sektorilla.

Sairaanhoitopiirissä on kiinnitetty huomiota THL:n koronakartan näyttävän Satakunnan testauksen osalta jostain syystä liian alhaisia lukuja. Todelliset luvut ovat sairaanhoitopiirin arvion mukaan noin 40 prosenttia sitä suuremmat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?