Suomalaisyritysten ja HVK:n yhteishanke nytkähti eteenpäin – maskien hankintaa ympäröi hiljaisuus

Kiinassa toimivat suomalaisyritykset kertoivat vajaa kuukausi sitten alkavansa avustaa Huoltovarmuuskeskusta suojainten hankinnassa koronaepidemian aikana. Taustatukea yhteisponnistukselle antaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Huoltovarmuuskeskuksen mukaan suojaintoimittajien kartoitus on käynnissä, mutta muuten hankkeen etenemisestä ei hiiskuta.

Huoltovarmuuskeskus perusti uuden yksikön, jossa toimivat tilannekuva- ja hankintatiimit. Hankintatiimin tehtäviin kuuluu suojavälinehankintojen turvaaminen Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon tarpeisiin koronatilanteessa.

9.5.2020 16:08

Kiinassa toimivien suomalaisten teknologiayritysten ja Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) yhteistyöhanke on käynnistynyt, mutta sen toiminnasta ei juuri julkisuuteen ole kerrottu.

– Yhteistyö on käynnissä usean suomalaisyrityksen ja Elinkeinoelämän Keskusliiton kanssa. Konkreettista toimittajien kartoitusta tehdään ja pian edetään hankinnoissa eteenpäin, HVK:n viestintäpäällikkö Katja Ahola kirjoittaa tekstiviestivastauksessaan lauantaina.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut