Miksi Suomessa koronaan kuolee vähemmän ihmisiä kuin monissa maissa? - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Miksi Suomessa koronaan kuolee selvästi vähemmän ihmisiä kuin monissa maissa? – Kaksi tekijää selittää isoja eroja, ja yksi niistä voi suojata suomalaisia tulevaisuudessa

Tampereen yliopiston sosiaalipsykologian professorin vetämä tutkijaryhmä alkoi maaliskuussa tutkia koronakuolemia, rajoituksia ja yhteiskunnallisia tekijöitä. Nyt valmistunut tutkimus paljastaa, miksi virus on osunut Italiaan ja Suomeen eri tavoin.

Vaikka Italia on koronaviruksen vuoksi asettanut Suomea tiukempia rajoituksia, Suomessa koronakuolleisuus on ollut matalampaa. Tuore suomalaistutkimus tarkasteli koronakuolemien, rajoitusten ja yhteiskunnallisten tekijöiden suhteita ja löysi selityksiä maiden toisistaan eroaville kuolleisuustilastoille. ­

22.5.2020 8:24

Miten tämä voi olla näin ristiriitaista? Tätä Tampereen yliopiston sosiaalipsykologian professori Atte Oksanen mietti, kun ensimmäisiä koronavirustartuntoja alkoi varmistua Euroopassa.

Pariin otteeseen Italiassa asunut ja kieltä osaava Oksanen seurasi tiiviisti, mitä uudesta viruksesta kirjoitettiin paikallisessa mediassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?