”Koronavirus tarttuu vähintään puoleen suomalaisista” – THL:n ylilääkäri kertoo, mikä meitä pian odottaa ja mihin hän erityisesti haluaisi nyt saada vastauksen

Koronavirusepidemian kulusta ennusteita tekevä THL:n ylilääkäri Tuija Leino sanoo, ettei ennusteesta ole peruttu mitään, vaikka virus näyttääkin etenevän maltillisesti. ” Kaikki, minkä olemme arvioineet, on kyllä tulossa.” Leinolla on kuitenkin yksi hyvä uutinen epidemiasta.

THL:n ylilääkäri Tuija Leino on koronavirusepidemian aikaan etätöissä kotiseudullaan Urjalassa. Hän sanoo, ettei epidemiaa pystytä tukahduttamaan, vaan vähintään joka toinen suomalainen saa tartunnan.

18.4.2020 12:54 | Päivitetty 18.4.2020 15:37

Vaikka koronavirusepidemia eteneekin Suomessa nyt suhteellisen maltillisesti, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ei ole laskenut 25. maaliskuuta tekemäänsä tuoreinta ennustetta koronaviruksen vuoksi sairastuvien määrästä.

– Kaikki, minkä olemme arvioineet, on kyllä tulossa. Kun rajoituksia puretaan, koronavirus tulee tarttumaan vähintään puoleen suomalaisista, sillä meillä ei ole siihen immuniteettia, sanoo THL:n ylilääkäri, infektioepidemiologian dosentti Tuija Leino.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut