Hallitus jatkaa rajaliikenteen tiukennuksia – henkilöliikenne laivoilla Ruotsista, Virosta ja Saksasta loppuu - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Hallitus jatkaa rajaliikenteen tiukennuksia – henkilöliikenne laivoilla Ruotsista, Virosta ja Saksasta loppuu

Suomen ja Ruotsin välinen raja Torniossa.

7.4.2020 7:54

Hallitus piti kello 8 alkaen tiedotustilaisuuden rajaliikenteen tiukentamiseen liittyvistä linjauksista. Suora lähetys on nyt päättynyt.

Hallitus päätti ylimääräisessä valtioneuvoston istunnossa tänään 7. huhtikuuta jatkaa rajavalvonnan väliaikaisesta palauttamisesta sisärajoille tehdyn päätöksen sekä liikenteen rajoittamisen voimassaoloa. Voimassaoloaikaa jatkettiin 14.4.–13.5.2020.

Pääsääntönä on, että kaikki sisärajojen yli Suomeen saapuvat henkilöt ovat Suomessa oleskelunsa aikana velvollisia noudattamaan Suomen terveysviranomaisten ohjeistusta ja pysymään karanteenia vastaavissa olosuhteissa 14 vuorokauden ajan viimeisestä Suomeen saapumisesta lukien.

Vaatimus pysymisestä 14 vuorokauden karanteenia vastaavissa olosuhteissa ei koske välttämätöntä ensihoidon ja pelastustoimen henkilöstöä tai tavaraliikenteen kuljetushenkilöstöä. Hallitus myös vetoaa työnantajiin, että nämä selvittäisivät keinoja vähentää työntekijöiden rajan yli liikkumista esimerkiksi majoittamalla työntekijöitä työssäkäyntipaikkakunnalla.

Hallitus suosittaa Suomeen Ruotsista, Virosta ja Saksasta liikennöiviä laivayhtiöitä lopettamaan henkilöliikenteen lipunmyynnin laivoihin, jotka lähtevät 11.4.2020 tai sen jälkeen lukuun ottamatta tavara- ja rahtiliikennettä. Suositus on voimassa 13.5.2020 asti.

Hallituksen tiedotustilaisuus on nähtävissä tästä:

Paikalla tiedotustilaisuudessa olivat sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.), ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) sekä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.).

Seurasimme tiedotustilaisuutta hetki hetkeltä:

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut