Kolme uutta koronatartuntaa Satakunnassa – Karanteeniin asetettu lauantaina 12 henkilöä

Kaksi sairastunutta päivystystyöntekijää on asetettu karanteeniin.

1.8.2020 20:13 | Päivitetty 1.8.2020 20:29

Pori

Satakunnassa todettiin lauantaina kolme uutta koronatapausta, tiedottaa Satadiag. Sairastuneet ovat kotieristyksessä. Uusiin tapauksiin liittyen asetettiin karanteeniin yhteensä 12 henkilöä.

Kaikkien kolmen tartunnan lähteet saatiin selvitetyiksi. Yksi tartunnoista on saatu Riikan matkalta siellä covid-positiiviseksi todetulta henkilöltä. Kahden muun lauantaina todetun potilaan tartunta on peräisin kahdelta aiemmin diagnosoidulta koronapotilaalta.

Lauantaina todetut tapaukset eivät liity toisiinsa. Satasairaalassa ei ole tällä hetkellä hoidossa yhtäkään koronapotilasta. Valtaosa Satakunnassa viime viikkoina todetuista tapauksista liittyy kahteen tartuntaketjuun.

Kaiken kaikkiaan koronavirustapauksia on todettu Satakunnassa tällä hetkellä 76 kappaletta. Viime viikkojen aikana maakunnan uusien tapauksien määrä on ylittänyt Suomen keskiarvon. Satasairaalan tiedotteessa muistutetaan kuitenkin, että Covid19-infektion esiintyvyys Satakunnassa on edelleen matala.

Altistuneiden kartoittaminen ja karanteeniin asettaminen ovat tärkeässä roolissa epidemian rajoittamisessa. Jokaisen on kuitenkin tärkeää huolehtia siitä, ettei altista muita tartunnalle omalla käytöksellään. Sairaana on erittäin tärkeää pysyä kotona. Lisäksi jokaisen vastuulla on huolehtia hygieniasta ja turvaväleistä.

Ulkomaille matkustamista on harkittava hyvin tarkasti. Vakavasti tulee huomioida myös kontaktien minimoiminen matkojen jälkeen.

Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, täytä netissä omaolo.fi sivuston koronakysely tai soita numeroon 116 117. Testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä.

Uutista päivitetty 1.8. kello 20.28: selvennetty kahden uuden potilaan saaneen tartunnat kahdelta aiemmin todetulta potilaalta, muutettu aikamuotoja tarkemmiksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut