Vain noin 0,05 prosenttia porilaisista on saanut koronatartunnan - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Vain noin 0,05 prosenttia porilaisista on saanut koronatartunnan – Satakunnassa tilanne on edelleen yleisesti hyvä

Satakunnan viimeisen kahden viikon koronatilanne on ilmaantuvuusluvulla mitattuna toiseksi paras kaikista Suomen maakunnista.

Sairaalan käytävät ovat pysyneet mukavasti tyhjinä Satakunnassa. ­

24.10.2020 6:00

Satakunnan koronatilanne on edelleen parempi kuin missään muussa sairaanhoitopiirissä Satakunnan ympärillä. Koronakartassa Satakunnan sairaanhoitopiirin yläpuolella oleva Vaasan hoitopiiri helottaa punaisena, kun virus on ollut siellä jo hetken aikaa leviämisvaiheessa. Sairaanhoitopiireittäin katsottuna muuallakin Satakunnan ympärillä tilanne on kiihtymisvaiheessa.

Satakunnan sairaanhoitopiirissä tilanne on kuitenkin edelleen toivotusti perustasolla, jossa tartuntojen ilmaantuvuus on alhainen ja kotoperäisten tartuntojen osuus on pieni. Sairaanhoitopiireittäin mitatussa koronakartassa ainoastaan Kainuun hoitopiirin tilanne on yhtä hyvä kuin Satakunnassa.

Maakuntien lukuja katsomalla selviää, että ilmaantuvuusluvulla (tapausten määrä 100 000 asukasta kohden) mitattuna vain Itä-Savon (5,0) lukema on Satakuntaa (6,9) pienempi. Kainuussa lukema on 7,0. Kaikissa muissa Suomen maakunnissa luku on yli kymmenen.

Selvästi pahin ilmaantuvuusluku on Vaasassa, jossa mennään lukemassa 246,2.

Porissa erinomaisia lukuja

Pelkästään Satakunnan eri kaupunkien ja kuntien numeroita katsomalla näkee, että koronatilanne on esimerkiksi Porissa erinomainen. Kaupungissa on todettu maaliskuusta tähän päivään mennessä vain 42 koronatartuntaa. Porin väkiluku on viimeisten tietojen mukaan 83 809 asukasta, joten koronatartunta on siis ollut vain noin 0,05 prosentilla porilaisista.

Koronavirus Suomessa

Suomessa on todettu yhteensä 14 474 koronatartuntaa. Koronakuolemia Suomessa on 353

Perjantaina Suomessa todettiin 219 uutta tartuntatapausta. Kahdessa viikossa on raportoitu yhteensä 2 894 tartuntaa, joka on 798 tapausta enemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on Satakunnassa toiseksi pienin Suomen maakunnista.

Satakunnassa yli viisi koronatartuntaa on ollut Porissa 42, Raumalla 35, Eurajoella 12, Eurassa 7 ja Ulvilassa 6. Yhteensä tartuntoja on ollut Satakunnassa 119.

Aivan yhtä hyvään lukuun ei päästä muissa yli viiden tartunnan paikassa Satakunnassa, mutta tilanne ei ole missään lähellekään hälyttävä. Esimerkiksi Raumalla tartuntoja on ollut yhteensä 35, joka tarkoittaa noin 0,09 prosenttia kaupungin asukkaista. Prosenttiluku on lähes tuplat Poriin verrattuna, mutta silti se on erittäin maltillinen.

Eniten luku nousee pienempien väkilukujen paikkakunnilla. Esimerkiksi Eurajoella löytyneet 12 tartuntaa tarkoittavat, että noin 0,13 prosenttia Eurajoen asukkaista on saanut koronatartunnan.

Kaikki Satakunnan luvut ovat tällä hetkellä hyviä, jos ne suhteuttaa Suomen keskiarvoon. Noin 0,25 prosenttia suomalaisista on saanut koronavirustartunnan, joten Satakunnassa mennään selvästi keskiarvon alapuolella.

Viime viikon aikana Satasairaalassa otettiin yhteensä peräti 2 899 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus oli vain 0,3 prosenttia.

Luvut perustuvat THL:n perjantaina kello 12 julkaistuihin tilastoihin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?