Kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan Satakunnassa

Satakunnassa yli 50 henkilön yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on marraskuussa edelleen varmistettava turvavälit ja riittävä hygienia tartuntatautitilanteen pahenemisen ennaltaehkäisemiseksi. Lisäksi maakunnan alueella jatkuu lokakuulle annettu kokoontumisrajoitus.

Järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

22.10.2020 17:22

Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti torstaina, että Satakunnassa yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi marraskuussa järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa silloin, kun tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Virasto kertoo päätöksestään tiedotteessa.

Tapahtuman turvallisuus varmistetaan viraston mukaan noudattamalla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Ohjeessa edellytetään muun muassa, että osallistujien tai seurueiden välille on turvattava mahdollisuus 1–2 metrin turvavälin ylläpitämiseen. Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.

Järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Kokoontumisrajoitus pysyy Satakunnassa marraskuussa samanlaisena kuin se on ollut lokakuussa. Viraston mukaan epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen tapahtumanjärjestäjä ja yksittäinen ihminen toimii vastuullisesti.

Kokoontumisrajoitus koskee seuraavia kuntia: Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Siikainen, Säkylä ja Ulvila.

Satakunnassa on naapurimaakuntia parempi tautitilanne

Epidemiologinen tilanne on aluehallintoviraston tiedotteen mukaan Satakunnassa edelleen rauhallinen, vaikka tartuntojen ilmaantuvuusluku on vähitellen noussut. Suurin osa tartunnoista on ollut peräisin muualta Suomesta tai ulkomailta. Satakunnan naapurimaakunnissa epidemiologinen tilanne on kehittynyt epäsuotuisaan suuntaan.

Tilanne Satakunnassa voi muuttua nopeasti, koska väestö liikkuu eri maakuntien välillä. Joukkoaltistumisia voi herkästi syntyä, jos hygienia- ja turvallisuusohjeiden noudattamisesta ei huolehdita.

”Vastuullisella toiminnalla ja määräysten noudattamisella voimme yhdessä pitää huolen siitä, että tartuntatautitilanne ei pahene. Myös viranomaisten antamia suosituksia on hyvä noudattaa,” virasto kannustaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut