Yksi tosiasia viittaa nyt siihen, että koronavirus leviää huolestuttavasti Suomen väestössä – Asiantuntija: ”Olemme lähestymässä kiihtymisvaihetta”

Koronaepidemia saattaa nyt olla lähellä kiihtymisvaihetta Suomessa. Epidemiologian professori Pekka Nuorti muistuttaa, että suurin osa suomalaisista on yhä alttiita tartunnalle ja parantavaa hoitoa covid-19-tautiin ei ole. Yksi suurista kysymyksistä on nyt se, miksi yksi saa vakavan taudin, mutta toinen ei, ja miksi joillakin oireet pitkittyvät.

Lisääntyneiden testien ansiosta nyt tunnistetaan enemmän lieviä infektioita kuin keväällä. Lisäksi tapausten ikäjakauma painottuu enemmän nuorempiin ikäryhmiin. Heillä tauti esiintyy yleensä lievänä. Tampereen yliopiston epidemiologian professorin Pekka Nuortin mukaan tapauskuolleisuudessa nyt näkyvä laskeva trendi saattaa olla väliaikainen ilmiö.

10.9.2020 10:51 | Päivitetty 10.9.2020 14:43

Tampere

Vaikka koronaviruksesta, viruksen leviämisestä ja sen aiheuttaman covid-19-taudin oireiden hoitamisesta tiedetään paljon enemmän kuin viime keväänä, vaara on kaikkea muuta kuin ohi.

Tilanne Suomessa on tällä hetkellä yksi maailman parhaista, mutta Tampereen yliopiston epidemiologian professori Pekka Nuorti muistuttaa, että pandemia on yhä täydessä käynnissä eri puolilla maailmaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut