Kolmen satakuntalaisen kuolema liittyy koronainfektioon – ”Henkilöt ovat olleet merkittävästi pitkäaikaissairaita”

Kuvituskuva.

10.9.2020 11:35 | Päivitetty 10.9.2020 18:31

Pori

Koronavirusinfektio liittyy Satakunnassa kaikkiaan kolmeen kuolemantapaukseen. Asian vahvistaa Satakunnan Kansalle Satadiagin infektioyksikön osastonylilääkäri Tuomas Nieminen.

Kolmesta kuolonuhrista kertoi ensimmäisenä Yle Pori, joka perusti tietonsa Satasairaalan muistioon.

Aikaisemmin Satasairaala on kertonut yhdestä ja maakunnan tuolloin ensimmäisestä kuolemantapauksesta toukokuussa. Menehtyneellä oli covid-19-taudille altistavia perussairauksia.

Kahdesta myöhemmästäkin kuolemantapauksesta on Niemisen mukaan jo aikaa. Koronavirusinfektio ei ole hänen mukaansa kummassakaan tapauksessa peruskuolemansyy.

– Se on saattanut jouduttaa kuolemaa, mutta henkilöt ovat olleet merkittävästi pitkäaikaissairaita, Nieminen sanoo.

Oman ohjeistuksensa mukaan sairaanhoitopiirit eivät raportoi koronaan liittyvistä kuolemista, vaan kuolemat ilmoitetaan erityisvastuualueittain. Nieminen kuitenkin vahvistaa tiedot kolmesta kuolemantapauksesta, koska niistä on jo kerrottu julkisuudessa.

Nieminen painottaa, ettei koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia missään nimessä pimitetä, vaan tiedot julkaistaan erityisvastuualueittain kolme kertaa viikossa.

Satakunta kuuluu Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) erityisvastuualueeseen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa. Tyksin ja Ahvenanmaan alueella on raportoitu yhteensä 20:sta koronavirukseen liittyvästä kuolemantapauksesta. Koko maassa on kerrottu 337 koronaan liittyvästä kuolemasta.

Tällä hetkellä koronatilanne on Satakunnassa melko rauhallinen, mutta Satasairaala on toistuvasti muistuttanut ihmisiä noudattamaan hygieniamääräyksiä, jotta tapausten määrä ei lähtisi nousuun.

Koko Suomessa todettiin torstaina 39 uutta koronatartuntaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut