THL lisäsi koronakartalleen kunnittaiset tiedot - Koronavirus - Satakunnan Kansa

THL lisäsi koronakartalleen kunnittaiset tiedot – Jos kunnassa on alle 5 tapausta, tietoa ei yksityisyyden suojan vuoksi julkaista

Kuvakaappaus THL:n koronakartasta Satakuntaan zoomattuna.

3.4.2020 19:10 | Päivitetty 3.4.2020 19:39

THL on päivittänyt karttasovellusta, johon on koottu tiedot laboratoriovarmistetuista koronavirustapauksista Suomessa. Uusina sisältöinä ovat testausmäärätiedot sairaanhoitopiireittäin ja kunnittaiset tiedot tapauksista. Sovellus löytyy osoitteesta thl.fi/koronakartta.

Satakunnasta sovellus nostaa esiin vasta Porin ja Rauman tapaustiedot. Porissa on kartan mukaan 11 tartuntaa ja Raumalla 5.

Kaikkiaan sovelluksen tiedossa on Satakuntaan 24 tartuntaa. Jos kunnassa on 0–4 tapausta, tautitapaustietoja ei henkilötietojen yksityisyyden turvaamiseksi ilmoiteta. Satakunnassa on tehty 334 testiä.

Koronaa on ainakin seitsemällä paikkakunnalla Satakunnassa – torstaina varmistettiin kaksi uutta tapausta

Sovelluksessa esitetään varmistetut tapaukset Suomessa sekä niiden ilmaantuvuus, mikä tarkoittaa tapausten määrää 100 000:ta asukasta kohden. Tiedot esitetään sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain.

Tapausmääriä voi tarkastella näytteenottopäivän mukaan sekä tautitapausten kokonaiskertymänä.

Lisäksi palvelusta löytyy tietoa tautitapauksista ikäryhmittäin, tapausten sukupuolijakauma sekä taulukkona tautitapaukset niissä kunnissa, joissa on todettu enemmän kuin neljä koronavirustapausta.

Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Näytteenottopäivästä kuluu noin 2–4 päivää ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja tieto on päivittynyt tartuntatautirekisteriin. Karttasovelluksen tiedot päivitetään joka aamu klo 9.30.

Karttasovelluksen pohjana oleva data on haettavissa avoimen rajapinnan linkin kautta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: