Koronarajoitukset jatkuvat 13. toukokuuta asti – kokoontumiset yli 10 hengen porukalla edelleen kielletty, julkiset kulttuuri- ja liikuntapaikat ovat kiinni

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi tehdyt rajut rajoitukset jatkuvat edelleen. Julkiset laitokset ja koulut pysyvät kiinni. Yli 70-vuotiaiden on jatkettava arkeaan karanteenin omaisissa oloissa.

Uimahallit pysyvät kiinni muiden liikunta- ja julkisten tilojen tapaan.

9.4.2020 14:18 | Päivitetty 10.4.2020 14:44

Hallituksen maaliskuussa antamat linjaukset koronaviruksen leviämisenhidastamiseksi jatkuvat 13. toukokuuta saakka.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yli 10 hengen kokoontumiset ovat edelleen kiellettyjä. Kirjastot, museot, teatterit ja valtion ylläpitämät liikuntatilat sekä kulttuurilaitokset pidetään edelleen suljettuna koronavirusepidemian vuoksi.

Myös yli 70-vuotiaiden on pysyteltävä karanteenin omaisissa olosuhteissa eli heidän on vältettävä kontakteja muiden ihmisten kanssa.

Hoitolaitoksissa, kuten sairaaloissa ja terveydenhuollon yksiköissä ei edelleenkään voi vierailla, jotta korona ei leviä hoitolaitoksissa oleviin asiakkaisiin eikä työntekijöihin.

Hallitus linjasi rajoitusten jatkamisesta torstaina 9. huhtikuuta.

Nyt rajoitukset ovat voimassa 13. toukokuutta saakka. Toimenpiteillä hidastetaan koronaviruksen leviämistä ja suojellaan riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä.

Koulut pysyvät kiinni – valintakokeet järjestetään poikkeuskeinoin

Rajoitukset koskevat myös koulujen ja päiväkotien toimintaa.

Peruskoulujen 1.–3. luokilla olevat lapset saavat edelleen lähiopetusta, mutta hallituksen vahva suositus on pitää myös heidät kotona etäopetuksessa. Lähiopetusta annetaan myös esiopetuksessa oleville lapsille.

Peruskouluissa opetus jatkuu pääasiassa kuitenkin etäopetuksena.

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut kertoivat aiemmin tänään torstaina, että pääsy- ja valintakokeet järjestään poikkeuskeinoin tänä keväänä.

Ammattikorkeakoulujen yhteinen valintakoe järjestetään kesäkuun alussa erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Yliopistot kehittävät vaihtoehtoista valintatapaa, joista kerrotaan hakijoille mahdollisimman pian.

Uudenmaan eristys purettaneen aiemmin

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi Ylen A-studiossa keskiviikkona, että Uuttamaata koskeva eritys voidaan purkaa 19. huhtikuuta.

– Tautitilanne maan eri osissa tasaantuu sillä tavalla, että tälle rajoitustoimenpiteelle ei uskoakseni ole jatkoa, Marin arvioi A-studiossa.

Marin muistutti, että valmiuslain perusteella yhden maankunnan eristäminen on mahdollinen vain välttämättömistä syistä.

Myös ravintolat, baarit ja kahvilat ovat tällä hetkellä suljettuna. Ravintoloista on sallittu ainoastaan ruuan ulosmyynti. Ravintoloiden pitää olla kiinni toukokuun loppuun asti.

EDIT: Juttua on korjattu perusopetuksen kohdalta siten, että peruskoulun 1.–3. luokalla oleville lapsille järjestettyä lähiopetusta ei ole enää rajattu vain yhteiskunnan kannalta kriittisissä tehtävissä työskentelevien vanhempien lapsille. Lähiopetukseen saa osallistua myös muiden perheiden lapset, jotka ovat 1.–3. luokalla. Hallituksen vahva suositus on kuitenkin, että lapset pidettäisiin etäopetuksen päässä kotona poikkeusolojen aja n.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut