HS: Tiina Jylhän kasvomaskien laatusertifikaatti todennäköisesti väärennös

Helsingin Sanomat kertoo, että Tiina Jylhän kauneusklinikka olisi markkinoinut kasvomaskejaan väärennetyllä laatusertifikaatilla.

Tiina Jylhä Keinolla millä hyvänsä -ohjelman julkaisutilaisuudessa 2017.

10.4.2020 12:02

Suomen hengityssuojakaupan takana on outo vyyhti, jossa kaiken keskiössä ovat Suomen Kuvalehden paljastamien tietojen mukaan julkkisyrittäjä Tiina Jylhä ja pikavippifirmoista tunnettu liikemies Onni Sarmaste. Yhteensä epäonnisten kauppojen hintalappu on 10 miljoonaa euroa.

Helsingin Sanomien mukaan Jylhän kauneusklinikka olisi markkinoinut kasvomaskejaan väärennetyllä laatusertifikaatilla.

HS on nähnyt Jylhän kauneusklinikan markkinointitarkoituksissa lähettämän CE-sertifikaatin KN95-kasvomaskista. Sertifikaatin saajan ja valmistajan kohdalle on merkitty yritys nimeltä The Look Medical Ltd HK. Tämä osoite on merkitty Kiinan Dongguaniin.

HS:n mukaan sertifikaatti on aito, mutta todellisuudessa se kuuluu toiselle yritykselle. Nähtävä sertifikaatti olisi toteutettu todennäköisesti leikkaa-liimaa-tyylisenä väärennöksenä, jossa The Lookin nimi olisi vaihdettu alkuperäisen yrityksen nimen tilalle.

Väärennöksestä ovat vakuuttuneet lehden haastattelemat asiantuntijat.

Jylhä itse kommentoi HS:lle tekstiviestitse, että ”sertifikaatti on aito, mutta tehtaan nimeä ei paljasteta markkinoinnissa, joten se on peitetty logollamme”. Jylhän mukaan ”jokainen taho voi tilata meidän markkinoimia maskeja testattavaksi mikäli haluaa” ja ”ostaja saa myös aina alkuperäiset certifikaatit”.

Tiina Jylhä kieltäytyi antamasta lausuntoja uutisointiin ja laatusertifikaattiin liittyen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut