Satakunnassa viisi uutta koronatapausta torstain jälkeen, kaksi potilasta sairaalahoidossa – Tällainen oli maakunnan koronatilanne perjantaina - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Satakunnassa viisi uutta koronatapausta torstain jälkeen, kaksi potilasta sairaalahoidossa – Tällainen oli maakunnan koronatilanne perjantaina

Arkistokuva Porin kaupunginsairaalalta.­

30.10. 19:02 | Päivitetty 31.10. 18:58

Satakunnassa on todettu torstain jälkeen kaikkiaan viisi uutta covid-19-tapausta, kertoo infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä Satasairaalan tiedotteessa perjantaina.

Tapauksista kaksi tuli ilmi lentokenttäseulassa ja yksi on opiskelijoiden liikuntaharrastuksissa joukkoaltistuksiin johtanut tapaus.

Noin 30 altistunut koronavirukselle Porissa opiskelijajärjestön urheiluvuoroilla

Kaksi tapausta liittyy tartuntaketjuun, joka johti perjantaina Ulvilassa päivittäistavarakaupan sulkemiseen.

Ulvilan Tokmannilla asioineet ovat saattaneet altistua koronalle – liike desinfioidaan ja avataan uudelleen maanantaina

Satakuntaan on kirjattu perjantaihin kello 17 mennessä epidemian aikana kaikkiaan 136 covid-infektiota. Sairaalahoidossa on kaksi koronapotilasta. Potilaista kaksi asuu pääkaupunkiseudulla ja tartunnat ovat sieltä peräisin, mutta ne kirjautuvat Satakuntaan.

Koronakartan perjantaisen tilanteen perusteella koronaviruksen ilmaantuvuus on hieman aiempaa korkeampi. Nyt 100 000 asukasta on koti on todettu 14 vuorokauden aikana 10,2 koronatapausta. Koko maan vastaava ilmaantuvuusluku on 52,9.

Maakunnan alueella on todettu viikon aikana kaikkiaan kuusi joukkoaltistusta. Niistä Kolme liittyy joukkueurheiluun, yksi yksityisjuhliin, yksi päiväkotiin ja viimeisin päivittäistavarakauppaan.

Raumalla kolme uutta joukkoaltistumista: Kaksi jääkiekkojoukkuetta ja yksityistilaisuudessa 13 altistunutta – Lukon U20-joukkueen illan peli peruttu

Viimeisimmässä, Ulvilan Tokmannin tapauksessa jatkotartunnat kaupassa asioineisiin ovat Satasairaalan arvion mukaan melko epätodennäköisiä, mutta mahdollisia. Toisella sairastuneista oli koronavilkku käytössä.

Alueellinen Tartuntatautien torjunnan työryhmä käsitteli Satakunnan tilannetta perjantaina puolilta päivin. Työryhmä totesi epidemian olevan perustasossa ja piti alueelliset suositukset ennallaan.

– Väestön on tärkeää noudattaa annettuja ohjeistuksia: Huolehtia hyvästä käsihygieniasta, pitää turvavälejä ja käyttää kasvomaskia, jos etäisyyksiä ei voida pitää. Julkisissa sisätiloissa voi jo nyt ottaa kasvomaskin käyttöön. Erittäin tärkeää on, että näytteisiin hakeudutaan nopeasti oireiden alettua ja vastausta odotetaan kotona kontakteja välttäen. Tämä auttaa pitämään tilanteen hallinnassa, tiedote ohjeistaa.

Sairaanhoitopiiri ja Satakunnan kunnat jatkavat aktiivista tartunnanlähteiden kartoittamista ja tartuntaketjujen katkaisua.

Satakunnassa voimassa olevat suositukset ja epidemiologinen tilanne päivitetään viikoittain perjantaisin Satasairaalan nettisivuille.

Uutista päivitetty 31.10.2020 kello 18.58: muutettu aikamääreet eilen ja tänään viikonpäiviksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?