Raumalla kolme uutta joukkoaltistumista: Kaksi jääkiekkojoukkuetta ja yksityistilaisuudessa 13 altistunutta – Lukon U20-joukkueen illan peli peruttu - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Raumalla kolme uutta joukkoaltistumista: Kaksi jääkiekkojoukkuetta ja yksityistilaisuudessa 13 altistunutta – Lukon U20-joukkueen illan peli peruttu

Kuvituskuva Äijänsuon jäähallilta Raumalta.­

28.10. 18:09 | Päivitetty 28.10. 18:47

Kaupungin terveyspalvelut kertoo Raumalla kolmesta mahdollisesta joukkoaltistumisesta koronavirustartunnalle.

Kaksi joukkoaltistumista on Rauman Lukon joukkueissa ja kolmas yksityistilaisuuden osanottajissa.

Rauman kaupungin terveyspalvelut sai keskiviikkona 28.10. iltapäivällä Vantaan kaupungin tartuntatautiviranomaisilta tiedon, että sunnuntaina 25.10. Raumalla pelatussa nuorten U18-joukkueen jääkiekkopelissä Lukko–Kiekko-Vantaa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Kiekko-Vantaan joukkueen yksi pelaaja on todettu covid-positiiviseksi.

Tartunnalle altistuneita Lukon joukkueen kenttäpelaajia sekä erotuomareita on yhteensä 23. Heihin ollaan yhteydessä ja heidät asetetaan karanteeniin tämän päivän aikana.

Kiekko-Vantaan joukkue on ruokaillut ABC Kortelassa 25.10. klo 17.3018 välisenä aikana. Samaan aikaan paikassa asioineita pyydetään tarkkailemaan oireitaan kahden viikon ajan mahdollisesta altistuksesta ja hakeutumaan koronatestiin heti, jos koronavirustartunnan oireita ilmenee.

Harjoitusjäähallissa toiminta jatkuu muutoin normaalisti eikä tapaus tuo siellä muille lisäriskiä. Varmuuden vuoksi tilat, joissa jääkiekkojoukkue on oleillut, siivotaan tehostetusti, vaikka kosketustartunta tiloista ei ole todennäköinen.

Lukon joukkue altistunut Helsingissä

Keskiviikkona illansuussa saadun tiedon mukaan myös Lukon U20-joukkue on altistunut 23. lokakuuta Helsingissä pelatussa Jokerit–Lukko-ottelussa. Asiaa selvitellään parhaillaan.

Rauman Lukon ja Vaasan Sportin U20 -joukkueiden kohtaaminen tänään keskiviikkona on peruttu. Ottelun oli määrä alkaa Äijänsuolla kello 18.30, mutta ottelu on poistettu jääkiekkoliiton otteluohjelmasta.

Lukon U20-joukkueen joukkueenjohtaja Joonas Järvenpää kertoo, että Lukon joukkueessa ei ole ainakaan toistaiseksi paljastunut koronatartuntoja, vaan kyse on Helsingissä tapahtuneen altistuksen vuoksi asetetusta kymmenen vuorokauden karanteenista.

Altistus on peräisin Jokerin U20-joukkueelta. Järvenpään käsityksen mukaan koronatartunta on todettu useammalla kuin yhdellä Jokerien U20-joukkueen pelaajalla.

Yksityistilaisuudessa 13 altistunutta

Lisäksi keskiviikkona todettiin koronavirustartunta raumalaisella henkilöllä, joka oli ehtinyt oireettomana itämisaikana altistaa 13 henkeä yksityistilaisuudessa.

Lisäksi kolme lähipiirin jäsentä on altistunut. Altistuneisiin ollaan yhteydessä tämän päivän aikana.

− Jokaisen tulisi muistaa oma vastuunsa koronaviruksen leviämisen estämisessä. Turvavälien ja hygieniaohjeiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää. Ison väkijoukon ollessa sisätiloissa ilman turvavälejä on aina mahdollisuus uusiin tartuntoihin ja koronaviruksen leviämiseen, tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall toteaa kaupungin tiedotteessa.

Kaikkiaan Raumalla on tähän mennessä todettu 38 Covid-tartuntaa.

Alkuvaiheen taudin oireena voi olla kuumetta, yskää, kurkkukipua, nuhaa, hengenahdistusta, painon tunnetta rinnalla, päänsärkyä ja/tai lihaskipua. Huonovointisuus ja yleiskunnon lasku sekä maku- ja hajuaistin häiriöt ovat tyypillisiä.

Noin 10 %:lla potilaista alkuoireena voi olla suolisto-oireita (pahoinvointi, lievähkö ripuli, lievä vatsakipu, mutta yleensä potilailla on myös jokin muu koronainfektioon viittaava oire). Kuumetta on vain noin puolella ennen hoitoon hakeutumista. Oireet esiintyvät erilaisina yhdistelminä ja voivat olla lieviä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?