Maskisuositus kevenee Satakunnan hyvinvointialueella – Näin käytännöt muuttuvat

Terveydenhuollon henkilökunnan maskisuositusta kevennetään. Henkilökunta käyttää edelleen suu-nenäsuojusta aina, kun potilaalla tai asiakkaalla on hengitystieoireita.

Kuvituskuva. Talven epidemiakausi jatkuu vielä ja sekä influenssa- että RS-virus ja satunnaisesti myös koronavirus aiheuttaa sairaalahoidon tarvetta riskiryhmiin kuuluville. Heidän sairastumistaan pyritään edelleen ehkäisemään.

23.2. 16:13

Satakunta

Maskisuositusta kevennetään asteittain kansallisen linjan mukaisesti, tiedottaa Satakunnan hyvinvointialue.

Henkilökunnan suu-nenäsuojuksen käyttöä ajanvarauspoliklinikoilla ja psykiatrisilla osastoilla vähennetään.

Henkilökunnan ei enää tarvitse käyttää suu-nenäsuojusta ajanvarauspoliklinikoilla muutoin kuin hoidettaessa immuunipuutteisia potilaita. Maskia ei tarvitse käyttää myöskään käytävillä, auloissa, toimistoissa tai työ- ja kokoushuoneissa. Henkilökunta voi luopua laajasta maskien käytöstä myös psykiatrisilla osastoilla, lukuun ottamatta vanhuspsykiatriaa.

Henkilökunta käyttää edelleen suu-nenäsuojusta aina, kun potilaalla tai asiakkaalla on hengitystieoireita. Lisäksi potilas voi toivoa henkilökunnalta maskin käyttöä, jolloin toivetta noudatetaan.

Muualla terveydenhuollossa sekä riskiryhmien asumispalveluyksiköissä ja kotikäynneillä maskien käyttö jatkuu toistaiseksi. Maskin käytöstä oireettomien potilaiden lähihoidossa tullaan luopumaan, kun vielä jatkuva epidemiakausi on ohittunut. Tämä tapahtuu todennäköisesti maaliskuun lopulla.

Riskiryhmään kuuluville potilaille suositellaan edelleen kertakäyttöisen suu-nenäsuojaimen käyttöä terveydenhuollossa asioidessa. Jos olet tulossa suunnitellulle käynnille sairaalaan ja tiedät altistuneesi koronavirusinfektiolle viikon sisällä tai sinulla on akuutteja hengitystieinfektion oireita, ole puhelimitse yhteydessä hoitoyksikköön ennen sairaalaan tuloa.

Vierailijoiden suositellaan käyttävän kertakäyttöistä suu-nenäsuojusta vieraillessaan potilashuoneissa aikuisten somaattisilla vuode-, valvonta- ja teho-osastoilla tai päivystyspoliklinikalla. Maskia ei tarvitse käyttää käytävillä, yleisissä aulatiloissa tai ajanvarauspoliklinikoilla.

Iäkkäiden hoivapalveluissa vierailijoiden suositellaan edelleen käyttävän maskia niissä tiloissa, joissa on koolla useita asukkaita. Oman omaisen yksityisissä tiloissa noudatetaan iäkkään ihmisen tahtoa suojaimen käytöstä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut