Porin perusturva käynnistää 4. koronarokotukset heti, mutta 60–69-vuotiaiden rokotusajankohta ilmoitetaan vasta myöhemmin

Porin perusturva aloittaa neljänsien rokoteannosten antamisen 70–79-vuotiaille välittömästi ja riskiryhmiin kuuluville 18–69-vuotiaille elokuussa.

19.7. 9:48

Porin perusturva käynnistää neljänsien rokotusannosten antamisen heti, kertoo perusturva tiedotteessa. Neljänsiä rokoteannoksia tarjotaan portaittain alkaen henkilöistä, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille.

Välittömästi neljänsiä rokotuksia aletaan antaa 70–79-vuotiaille, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin. Elokuusta alkaen neljännen annoksen saavat 18–69-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoi maanantaina suosituksen, että kunnat alkaisivat tarjota neljänsiä rokoteannoksia kaikille yli 60-vuotiaille ja yli 18-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville jo heinäkuussa tai viimeistään 1. elokuuta alkaen.

Lue lisää: THL:n uusi suositus: neljänsiä koronarokotuksia osalle väestöstä jo heinäkuussa – ”Koronaepidemia voi meillä Suomessakin kiihtyä jo loppukesästä”

Porin perusturva ei kuitenkaan vielä kerro, milloin 60–69-vuotiaiden, riskiryhmiin kuulumattomien neljänsien rokoteannosten antaminen alkaa. Se ilmoitetaan tiedotteen mukaan myöhemmin.

Koronarokotuksia annetaan Porin perusturvan alueella jatkossa maanantaista perjantaihin. Tässä vaiheessa koronarokotuksia saa perusturvan alueella Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa.

Itä-Porin rokotuspiste toimii vain ajanvarauksella. Ajan koronarokotukselle voi varata numerosta 02 621 5000 arkisin kello 8–16.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan, tehosteannokselle ei ole tarvetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut