Koronarajoitukset ulkorajaliikenteessä päättyvät kesäkuun lopussa

Rajoitusten poistumisen odotetaan lisäävän liikennettä.

20.6. 18:01

Helsinki

Koronapandemiaan liittyvät maahantulon rajoitukset Suomen ulkorajoilla päättyvät 30. kesäkuuta, sisäministeriö kertoo tiedotteessaan.

Rajatarkastuksissa palataan koronapandemiaa edeltävään tilanteeseen. Heinäkuun alusta alkaen Suomeen saapuvilta kolmansien maiden matkustajilta ei enää edellytetä koronatesti- tai koronarokotustodistuksia, eikä rajanylityspaikoilla tehdä enää koronatestejä.

Terveysviranomaiset ovat arvioineet, ettei ulkorajoja koskeville rajoituksille ole enää terveydellisiä perusteita, ministeriö kertoo. Sisärajavalvonta päättyi jo vuoden alussa.

Rajoitusten poistumisen odotetaan lisäävän liikennettä kolmansista maista. Esimerkiksi itärajalla liikenne voi kasvaa. Liikennemääriin vaikuttaa sisäministeriön mukaan muun muassa venäläisten halu matkustaa ja voimassa olevien viisumien määrä. Venäjän asettamat rajaliikenteen rajoitukset kesäkuun jälkeen eivät ole tällä hetkellä tiedossa.

Sisäministeriö muistuttaa, että EU:n ja Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvilla matkustajilla pitää edelleen olla tavanomaiset matkustusasiakirjat eli passi ja tarvittaessa viisumi Suomeen saavuttaessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut