Neljänsien koronarokotusten antaminen laajenee Porissa maanantaina – Raumalla neljänsiä rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta

THL laajensi neljänsien koronarokotusten suosituksia uusiin ryhmiin.

Koronarokotusvuoron odottajia Porin Nuorisotalolla viime kesänä. Arkistokuva.

2.6. 15:59

Pori

THL suosittelee jatkossa neljänsiä rokoteannoksia lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70–79-vuotiaille, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Tärkeimmäksi syyksi kerrotaan kansalaisten yhdenvertainen kohtelu. Kertyneen tiedon mukaan sairaalahoitoisen taudin riski on epidemiatilanteesta riippumatta 70–79-vuotiailla riskiryhmäläisillä hieman suurempi kuin nyt rokotuksiin oikeutetuilla yli 80-vuotiailla, joilla ei ole vastaavia sairauksia.

Neljänsillä rokoteannoksilla pyritään ennen kaikkea ehkäisemään iäkkäiden sairaalahoitoa ja vähentämään koronaan liittyviä kuolemia.

Porin perusturvan alueella uuden ryhmän rokotukset aloitetaan maanantaina 6. kesäkuuta. Nuorisotalolla rokotetaan ajanvarauksella ja ilman.

Nuorisotalo on avoinna ma kello 8–15.30, ti kello 11–18, ke-to kello 8–15.30 ja pe kello 8–13.30. Torstaina 23.6. suljetaan kello 13.30. Paikalle voi saapua ilman aikaa ja tällöin tulee valmistautua odottamaan vuoroaan.

Ajan voi varata puhelimitse: 02 623 4360 arkisin kello 8–16. Ajanvarauksella voi saada rokotusajan myös Laviassa ja Merikarvialla.

Raumalla neljänsiä koronarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta. Terveyspalvelujen T0-osaston kesäkuun rokotuspäivät löytyvät kaupungin nettisivuilta osoitteesta www.rauma.fi/koronarokotukset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut