Satakunnassa aloitetaan neljännet rokotukset 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäille hoivakodeissa asuville – koronatilanne kuormittaa yhä terveydenhuoltoa

Porissa rokotukset tapahtuvat nuorisotalolla.

Satakunnassa aloitetaan neljännet rokotukset ikäihmisille.

25.3. 13:16

Koronatilanne jatkuu edellisten viikkojen kaltaisena Satakunnassa, tiedottaa Satasairaala. Covid-tapausten ilmaantuvuus on pysynyt korkeana (1 627 tapausta / 100 00a asukasta / 14 vrk). Todellinen ilmaantuvuus on kuitenkin tätä selvästi suurempi, sillä vain pieni osa positiivisen tuloksen saaneista testataan terveydenhuollon testeillä.

Satakunnassa aletaan THL:n suositusten mukaisesti tarjota nyt neljänsiä rokotteita 80-vuotta täyttäneille ja iäkkäille hoivakodeissa asuville.

Porissa rokotukset annetaan nuorisotalolla. Normaalin ajanvarausrokotusten ohessa toimii ajanvaraukseton vastaanotto. Rokotukselle voi saapua ilman ajanvarausta ma–to klo 8–15:30 välillä sekä pe 8–13. Joka tiistai on pidennetyt vastaanotot niin ajanvarauksella kuin ilman klo 18 asti.

Rokote voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Erityisesti yli 80-vuotiaiden ryhmässä rokotteiden teho on muita ikäryhmiä heikompi ja neljännellä rokoteannoksella pyritään antamaan lisäsuojaa vielä vakavaa tautimuotoa ja kuolemantapauksia vastaan.

Epidemia ei vielä ole hellittämässä otettaan Satakunnassa ja tämä näkyy myös terveydenhuollon kuormituksena.

Perjantaina 25.3. Satasairaalassa oli yhteensä 19 koronapositiivista potilasta, joiden hoidossa tarvitaan eristystä ja varotoimia. Näistä ensi sijassa koronavirusinfektion vuoksi hoidossa oli 10 ja muusta syystä 9 potilasta. Tehohoidossa Covid-potilaita oli kaksi.

Perusterveydenhuollon osastoilla oli perjantaiaamuna hoidossa 40 koronapositiivista potilasta. Lisäksi infektioyksikön tiedossa on, että alueen lukuisissa pitkäaikaishoidon yksiköissä on yhteensä noin 160 henkilöä, joita hoidetaan varotoimin todetun koronavirusinfektion vuoksi.

Koronaan liittyviä kuolemia Satakunnassa (infektio varmistettu edeltävän 30 vuorokauden aikana) on kirjattu 23.3.2022 mennessä kaikkiaan 121 kpl, joista 96 perusterveydenhuollossa tai ympärivuorokautisen hoivan yksikössä.

Lue lisää: Yksi kuvapari näyttää, miten Satakunnan koronatilanne räjähti – Luotsinmäen jäteveteen ilmaantuu jokaista henkilöä kohti yli sata miljoonaa viruksen RNA-kopiota vuorokaudessa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut