Mitä pitkittyneestä koronataudista tiedetään? Ministeri Kiuru ja asiantuntijat vastaavat kysymyksiin, SK näyttää tilaisuuden suorana kello 11 - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Mitä pitkittyneestä koronataudista tiedetään? Ministeri Kiuru ja asiantuntijat vastaavat kysymyksiin, SK näyttää tilaisuuden suorana kello 11

Elokuussa työnsä aloittanut ryhmä esittelee tilaisuudessa ensimmäisen kotimaisen konsensusnäkemyksen pitkäkestoisesta koronataudista.

7.1. 10:41

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) asettama asiantuntijaryhmä on koonnut tietoa pitkäkestoisesta koronataudista eli long covidista. Työryhmä on laatinut aiheesta ensimmäisen kotimaisen konsensusnäkemyksen ja esittelee työnsä tuloksia STM:n tiedotustilaisuudessa perjantaina kello 11. Satakunnan Kansa näyttää tilaisuuden suorana.

Tilaisuudessa ovat paikalla ovat perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja asiantuntijaryhmän puheenjohtaja, neurologian professori Risto O. Roine.

Median kysymyksiin ovat vastaamassa lisäksi kansliapäällikkö Kirsi Varhila ja osastopäällikkö Taneli Puumalainen STM:stä, tutkimusprofessori Markus Perola Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta sekä lastentautiopin ja kokeellisen immunologian professori Mika Rämet Rokotustutkimuskeskuksesta.

Ministeriö kertoi elokuun lopulla asettaneensa pitkäkestoisesta koronataudista tietoa keräävän työryhmän.

Suomessa on todennäköisesti kymmeniä tuhansia pitkittyneeseen koronatautiin sairastuneita ja tuhannet heistä kärsivät toiminta- ja työkykyä heikentävistä oireista, arvioi Roine pitkittyneeseen koronatautiin sairastuneiden suomalaisten joukkoa tuolloin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut