Koronarokotusta aletaan tarjota kaikille yli 5-vuotiaille lapsille, myös muun muassa lähihoitajat mukaan rokottamaan - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Koronarokotusta aletaan tarjota kaikille yli 5-vuotiaille lapsille, myös muun muassa lähihoitajat mukaan rokottamaan

Onni Pulkkinen, 10, sai rokotteen terveydenhoitaja Essi Ilolalta. Mukana oli myös pehmolelu Pilkku ja äiti Miisa Pulkkinen. Helsinki aloitti 5–11-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten korona­rokotukset viime lauantaina.

22.12.2021 10:49

Koronarokotuksia aletaan tarjota kaikille yli 5-vuotiaille lapsille, kertoi sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Taneli Puumalainen.

”Nyt perheillä on mahdollisuus halutessaan viisi vuotta täyttäneille lapsille rokotus ottaa”, Puumalainen sanoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Tähän saakka 5–11-vuotiaista lapsista on rokotettu vain riskiryhmiin kuuluvia.

Lisäksi rokotusasetuksesta poistetaan ikärajakohtainen eteneminen, jotta työterveyshuolto pääsee toden teolla rokottamaan työikäisiä.

Samaan aikaan niiden ammattikuntien joukkoa laajennetaan, jotka voivat antaa koronarokotteen, kertoi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd). Jatkossa myös laboratoriohoitajat sekä lähi- ja perushoitajat voivat antaa koronavirusrokotteita, jos heillä on siihen asianmukainen koulutus.

”Muutoksella haetaan koronavirusrokotteiden etenemistä mahdollisimman tehokkaasti”, Kiuru selitti.

Asetuksen muutoksesta päätettiin valtioneuvoston kokouksessa keskiviikkona.

Juttuun päivitetty kello 12.26, että hallitus on jo tehnyt päätöksen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut