Suora lähetys 22.12: Hallitus kertoo koronatoimista - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Hallitus kertoi lisää uusista koronatoimista

Hallitus kertoi tiistai-iltana, että koronapassin käyttöä rajoitetaan. Ravintoloiden aukioloa ja anniskelua rajoitetaan jouluaatosta alkaen. Sisärajojen valvonta tiukkenee.

Hallitus neuvotteli tiistaina uusista koronatoimista. Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi illalla lyhyesti päätöksistä. Lisää tietoa toimista saatiin keskiviikkona kello 9 alkaneessa tiedotustilaisuudessa.

22.12.2021 7:48

Hallituksen kertoi keskiviikkona lisää tuoreista koronatoimista. Tiedotustilaisuus pidettiin aamuyhdeksältä Valtioneuvoston linnassa.

Tilaisuuteen osallistuivat sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.), opetusministeri Li Andersson (vas.) tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.)

Satakunnan Kansa näytti tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä. Suora lähetys on päättynyt.

Hallitus päätti eilen neuvotteluissaan merkittävistä koronarajoituksista. Muun muassa koronapassin käyttöä rajoitetaan määräaikaisesti tiistaista lähtien. Rajoitus koskee leviämisalueiden kohtalaisen ja korkean riskin tilaisuuksia ja tiloja.

Katso tästä tallenne tiistai-illan tiedotustilaisuudesta:

Hallituksen päättämät rajoitukset tiiviisti

Sisärajavalvonta palautetaan 28.12. Negatiivisella testituloksella voi tulla maahan, mutta todistusta vaaditaan myös Schengen-rajojen sisäpuolella matkustavilta.

Ravintolarajoitukset otetaan kahdessa osassa käyttöön:

  • 24.12. ravintoloille tulevat voimaan kolmen viikon rajoitukset. Anniskelu tulee päättymään kello 21 ja ravintolat menevät kiinni kello 22. Edes koronapassilla ei voi ohittaa rajoitusta. Kello 17–22 välisenä aikana anniskelu on sallittua koronapassilla. Aukioloajan rajoitus tarkoittaa, että yökerhot ja baarit eivät ole auki jouluaatosta eteenpäin.

  • 28.12. ravintoloiden rajoitukset laajenevat. Päätoimisten anniskeluravintoloiden anniskelu päättyy kello 17 ja aukiolo päättyy kello 18. Asiakaspaikat rajataan puoleen. Ruokaravintoloissa anniskelu on mahdollista kello 17:ään asti ja ne voivat olla avoinna koronapassilla kello 20 asti. Asiakaspaikkamäärä on 75 prosenttia normaalista.

Korkeakouluille suositellaan etäopiskelua paitsi niiltä osin, kun lähiopiskelu on välttämätöntä. Toisen asteen ja perusopetuksen opetusta ei suositella etäopiskeluksi.

Matalan riskin toimintoja (museot, teatterit, kirjastot) voitaisiin pitää koronapassin avulla auki, mutta alueellisesti on mahdollista pitää hallituksen linjauksia kireämmät rajoitukset.

Marin muistutti tiistai-illan tiedotustilaisuudessa rokotteiden ottamisesta. Valtioneuvoston tiistai-iltana lähettämän tiedotteen mukaan Suomessa on lähes 800 000 täysin rokottamatonta aikuista. Hallitus korostaa kolmansien rokotusten merkitystä ja niiden nopeuttamista kunnissa.

Rajoitusten lisäksi hallitus päätti perustaa erillisen koronaministerityöryhmän. Marinin mukaan tavoite on välttää koko hallituksen isoja neuvotteluja. Ministeri Kiurun johtamaan työryhmään osallistuvat kaikki keskeiset ministeriöt, jotta poikkihallinnollinen yhteistyö paranee, Marin totesi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut