VR palautti maskipakon juniin – THL suosittelee maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä koko maassa - Koronainfo - Satakunnan Kansa

VR palautti maskipakon juniin – THL suosittelee maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä koko maassa

17.12.2021 12:45

VR on palauttanut maskipakon juniin. Näin ollen vahva suositus muuttuu maskipakoksi. Maskipakko otettiin käyttöön kaikissa kauko- ja lähiliikenteen junissa sekä Allegrossa perjantaina.

Muutoksella tavoitellaan maskinkäytön yleistymistä junissa. Viime aikoina maskien käyttö on vaihdellut alueittain voimakkaasti, tiedottaa VR.

”Edessä on vilkas joulusesonki, ja haluamme lisätä maskipakolla matkustamisen turvallisuutta entisestään”, perustelee matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola tiedotteessa.

Junien henkilökunta puuttuu maskittomuuteen. Kaukoliikenteen junissa maskeja on myös myytävänä.

Oman seurueen hytissä oleskeltaessa maskia ei tarvitse käyttää, mutta sitä tulee kuitenkin pitää muualla junassa, esimerkiksi käytävillä liikkuessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee kasvomaskin käyttöä nyt koko maassa julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä.

Päivitetyn suosituksen mukaan maskia tulisi käyttää silloin, kun lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Suositus koskee 12 vuotta täyttänyttä väestöä, sekä rokotettuja että rokottamattomia.

THL muistuttaa, että koronatartuntariski on sisätiloissa huomattavasti suurempi kuin ulkona.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut