Satakunnan uusista koronatartunnoista suuri osa saatiin omasta taloudesta - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Satakunnassa todettiin viime viikolla kaikkiaan 152 uutta koronatartuntaa – täältä ne tulivat

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) kertoi maakunnan koronatartuntojen lähteistä tiedotteessaan perjantaina.

Satakunnan alakouluissa todettiin viime viikolla 9 koronatartuntaa, joista 5 muodostavat yhden suuren ryppään, jossa tartunta oli levinnyt luokkatovereiden keskuudessa.

12.12.2021 11:45

Satakunta

Satakunnassa todettiin viime viikolla 152 koronatartuntaa, ja tartunnanlähde tai -paikka selvisi 72 prosentissa niistä, kertoi Satakunnan alueellinen tartuntatautien työryhmä tiedotteessaan perjantaina.

Tartunnoista 3 prosenttia saatiin suoraan ulkomailta. 93 prosenttia oli omasta sairaanhoitopiiristä, näistä 41 tartunnan lähde jäi epäselväksi.

Tartunnoista 36 prosenttia todettiin samasta taloudesta ja 16 prosenttia ystävä- ja lähipiiristä. Työpaikalta peräisin oli nyt vain 5 prosenttia tartunnoista. Laajempia työperäisiä tartuntoja ei todettu.

Harrastus- tai vapaa-ajan toiminnassa todettiin 3 tartuntaa jääkiekossa. Lisäksi 5 tunnistettua tartuntaa todettiin ravintolasta/yöelämässä/yksityisjuhlista.

Varhaiskasvatuksessa todettiin 2 uutta tartuntaa. Alakouluissa todettiin poikkeuksellisesti 9 tartuntaa, joista 5 muodostavat yhden suuren ryppään, jossa tartunta oli levinnyt luokkatovereiden keskuudessa. Toisen asteen oppilaitoksissa todettiin yksi uusi tartunta.

43 prosenttia Satakunnan viime viikon kotimaisista tartunnoista todettiin valmiiksi karanteenissa olevilla henkilöillä.

Satakunnassa oli eristyksessä perjantaina yhteensä 208 covid-19-potilasta ja karanteenissa ainakin 503 koronalle altistunutta henkilöä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut