Koronapassi käytössä Kankaanpäässä - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Kankaanpään kaupunki ottaa koronapassin käyttöön uimahallissa ja yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa

Kaupunginmuseossa ja kuntosalien yleisillä vuoroilla passia ei vaadita.

Kankaanpään uimahalliin mielivä joutuu jatkossa näyttämään kassalla koronapassin.

10.12.2021 17:34

Kankaanpää

Kankaanpään kaupunki ottaa koronapassin käyttöön uimahallissa sekä yli 20 henkilön yleisötilaisuuksissa lauantaista 11. joulukuuta alkaen.

Uimahallissa koronapassi tarkastetaan kassalla. Passin lisäksi asiakkaan tulee ottaa henkilöllisyystodistus mukaan. Seurakäytössä jokaisen seuran velvollisuus on huolehtia, että heidän vuoroilleen saapuvilla toimijoilla ja yli 16-vuotiailla harrastajilla on koronapassi.

Kaupunginmuseossa passia ei vaadita, eikä kuntosaleilla yleisillä vuoroilla.

Passin käyttöönotto perustuu Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätökseen kieltää Satakunnan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Rajoitus on voimassa 31. joulukuuta asti.

Tartuntalain pykälään perustuva päätös yleisölle avoimien tilojen käytön edellytyksistä koskee laajasti erilaisia urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä asiakas- ja yleisötiloja asiakasmäärästä riippumatta.

Rajoituksilta voi välttyä edellyttämällä koronapassia, minkä takia kaupungin tiloissa otetaan koronapassi käyttöön 11. joulukuuta alkaen.

”Kankaanpään kaupunki haluaa toimia vastuullisesti ja ottaa koronapassin käyttöön, näin palvelut voidaan pitää auki normaalisti. Samalla kannamme vastuumme, jotta koronatilanne saadaan hallintaan”, kertoo kaupunginjohtaja Mika Hatanpää tiedotteessa.

Avin päätöksen perusteella koronapassia ei voida ottaa käyttöön sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia, kuten kirjastossa ja nuorisotiloissa.

Sitä kuitenkin edellytetään, mikäli tiloissa järjestetään yli 20 hengen yleisötilaisuuksia. Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta.

Tilojen käyttöä koskeva määräys koskee myös lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Päätös ei estä harrastamista, vaan toimintaa voi edelleen jatkaa terveysturvallisuustoimia lisäämällä, kuten rajoittamalla vanhempien oleskelua lasten harrastustiloissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut