Kolmannet koronarokotukset lisäsivät yhteydenottoja Porin perusturvaan merkittävästi – Käyttöön otetaan keväällä hyväksi todettu rokotusajan varausmalli

Porin perusturvan koronarokotusten ajanvarausvuorosta lähetetään jälleen tekstiviesti.

Ihmisiä jonottamassa Pori nuorisotalolla järjestettyyn po up -rokotustilaisuuteen.

9.12.2021 10:26

Porin perusturva ottaa kolmansien koronarokotuksien ajanvarauksessa käyttöön kuluvan vuoden keväällä hyväksi havaitun toimintamallin. Porin perusturvan alueen asukkaille aletaan lähettää tekstiviesti, kun ajanvarauksen kolmannelle koronarokotteelle voi tehdä. Viestejä ryhdytään lähettämään ensi viikolla.

Tekstiviestit otetaan käyttöön, koska kolmansien koronarokotteiden laajentuminen on lisännyt yhteydenottoja perusturvaan merkittävästi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että kolmansia koronarokoteannoksia aletaan tarjota kaikille 18 vuotta täyttäneille 5–6 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.

THL linjaa myös, että alueellisesti on huolehdittava, että rokotusjärjestyksessä edetään vanhimmista nuorimpaan, sillä ikä on merkittävin vakavalle koronataudille altistava tekijä. Tästä syystä asukkaiden tulee huomioida, että kaikki eivät välttämättä saa ajanvarausviestiä tasan 5 kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Ajanvarausjärjestelmä tunnistaa kulloinkin rokotusvuorossa olevan henkilön ja lähettää automaattisesti ennakkoilmoituksen, jossa kerrotaan henkilön olevan ajanvarausvuorossa. Seuraavassa viestissä vastaanottaja saa ohjeet ja internetosoitteen, jossa ajanvaraus tehdään. Ajanvarauslupa on henkilökohtainen.

Ajanvaraus ei vaadi asukkaiden yhteydenottoa Porin perusturvaan muilla tavoin kuin viestin ohjeen mukaan. Yhteydenotto koronarokotusajanvaraukseen on tarpeen vain siinä tapauksessa, jos asukas kokee olevansa rokotusvuorossa, muttei ole vastaanottanut tekstiviestiä tai hänellä on ongelmia sähköisen ajanvarauksen kanssa.

Ajanvarausjärjestelmässä on myös mahdollista perua jo varattu aika. Ohjeet löytyvät linkistä, joka ajanvarausvuorossa olevalle henkilölle lähetetään. Järjestelmä lähettää muistutusviestin varatusta ajasta vuorokautta ennen varattua aikaa.

Rokotukseen ajan varanneille annetaan Porin nuorisotalolla pääsääntöisesti arkisin kello 8–16. Koronarokotukset jatkuvat myös muissa rokotuspisteissä.

Jo rokotusajan saaneiden henkilöiden kohdalla tekstiviestijärjestelmä ei aiheuta toimenpiteitä, vaan heidän tulee saapua rokotteelle sovittuun paikkaan.

3. koronarokotuksen yhteydessä voidaan antaa samalla kertaa myös influenssarokotus, mikäli asiakas kuuluu määriteltyihin influenssarokotusryhmiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut