Porin perusturva on avannut oman numeron koronatodistuksen pyytämiselle – ”Jos olet jo ottanut yhteyttä, älä tee uutta yhteydenottoa” - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Porin perusturva on avannut oman numeron koronatodistuksen pyytämiselle – ”Jos olet jo ottanut yhteyttä, älä tee uutta yhteydenottoa”

Nopeimmin koronatodistuksen saa Omakanta-palvelusta. Jos sitä ei ole mahdollista käyttää, Porin perusturva kehottaa ensijaisesti olemaan yhteydessä osoitteeseen koronarokotustodistus@porinperusturva.fi.

Kuvituskuva arkistosta.

1.12.2021 14:03

Pori

Koronatodistusten tilaamiseen puhelimitse on avattu keskiviikkona 1. joulukuuta oma puhelinnumero, tiedottaa Porin perusturva. Jos sähköisten palvelujen käyttö koronatodistuksen saamiseksi ei ole mahdollista, ole yhteydessä koronatodistusten puhelinnumeroon: 044 701 2765 arkisin kello 8–14.

Todistuksille päätettiin avata oma numeronsa, jotta samalla hetkellä ajankohtaiset kolmansien koronarokotusten ajanvaraukset riskiryhmille pystytään hoitamaan tehokkaasti.

”Jos olet jo ottanut yhteyttä Porin perusturvaan koronatodistuksen vuoksi, uutta yhteydenottoa ei tule tehdä, se ruuhkauttaa palvelua entisestään”, tiedotteessa muistutetaan.

Todistuksen saa yhä nopeimmin tallentamalla sen Omakannasta, osoitteesta kanta.fi. Jos Omakannan käyttäminen ei ole mahdollista, ensisijaisesti tulisi olla yhteydessä Porin perusturvan koronatodistusten sähköpostiosoitteeseen: koronarokotustodistus@porinperusturva.fi.

Sähköpostiin tulee kirjoittaa todistuksen tarvitsevan henkilön täydellinen nimi, syntymäaika, osoite ja puhelinnumero. Kirjoita myös ajankohta, jolloin todistusta tarvitaan. Sähköpostia voi lähettää myös omaisen puolesta.

Kun todistus on tulostettu, siitä ilmoitetaan asiakkaalle ja sen voi noutaa asiakaspalvelupisteestä Porista, osoitteesta Maantiekatu 31. Viime viikolla voimaan tulleista määräyksistä kokoontumisrajoituksiin johtuen jonoa on tällä hetkellä paljon. Pyyntöä tehdessä tulee huomioida, että todistuksen saamiseen menee noin seitsemän päivää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut