Avi määräsi pakolliset terveystarkastukset omikron-muunnoksen torjumiseksi myös Porin lentoasemalle - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Avi määräsi pakolliset terveystarkastukset omikron-muunnoksen torjumiseksi myös Porin lentoasemalle

Määräys koskee eteläisen Afrikan maista saapuvia matkalaisia.

Porin lentoasemalla tulee järjestää terveystarkastus, jos sinne joku eteläisen Afrikan maista päätyy.

29.11.2021 18:52 | Päivitetty 29.11.2021 19:25

Pori

Lounais-Suomen aluehallintovirasto määrää Porin kaupungin järjestämään lentoasemalla pakolliset terveystarkastukset koronaviruksen omikron-variantin torjumiseksi.

Kaupungin tulee järjestää terveystarkastus niille henkilöille, jotka saapuvat maansisäisillä jatkolennoilla tai suoraan Porin lentoaseman rajanylityspaikalle ja ovat 14 vuorokautta ennen maahan saapumista oleskelleet maissa, joissa on havaittu omikron-virusmuunnoksen leviämistä. Nämä henkilöt velvoitetaan osallistumaan terveystarkastukseen, jonka osana voidaan ottaa koronavirusnäyte.

Avin maanantaina antaman määräyksen maaluettelo perustuu THL:n lauantaina antamaan tietoon maista, joissa virusmuunnos on levinnyt: Etelä-Afrikka, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho, Eswatini (Swazimaa), Mosambik ja Malawi.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto määräsi jo lauantaina Naantalin, Porin, Rauman ja Turun kaupungit järjestämään terveystarkastukset henkilöille, jotka saapuvat maahan Turun lentoaseman tai Naantalin, Porin, Rauman ja Turun satamien kautta.

”Kun lauantaina päätös tehtiin, katsottiin, että Poriin ei tule kansainvälisiä lentoja ja Helsinki–Vantaalta luvattiin tarkastaa myös jatkolennoille lähtevät”, Lounais-Suomen avin ylijohtaja Leena Räsänen kertoo Satakunnan Kansalle.

Tilanne arvioitiin sen jälkeen uudelleen. Nyt jatkolennoille lähtevien terveystarkastukset järjestetään maakuntakentillä.

Päätökset perustuvat sosiaali- ja terveysministeriön lauantaina antamaan ohjaukseen terveystarkastusten välttämättömyydestä koronaviruksen uuden muunnoksen leviämisen ehkäisyssä. Aluehallintoviraston päätökset ovat voimassa välittömästi vuoden loppuun.

Uutista päivitetty 29.11. kello 19.09: Lisätty Leena Räsäsen lausunto.

Uutista päivitetty 29.11. kello 19.25: Lisätty tieto, että päätökset ovat voimassa loppuvuoden ajan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut