Rauman satamassa pakollinen terveystarkastus tietyistä Afrikan maista tuleville - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Rauman satamaan pakollinen terveystarkastus tietyistä Afrikan maista tuleville

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt tarkastukset koronavirusmuunnos omikron leviämisen ehkäisemiseksi.

Rauman satama.

28.11.2021 13:39

Rauma

Rauman terveyspalvelut sai lauantaina Satakunnan sairaanhoitopiirin infektioyksikön kautta tiedon Sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeestä ja Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräyksistä koskien pakollisia terveystarkastuksia rajanylityspaikoille Lounais-Suomessa, kertoo Rauman kaupunki tiedotteessa.

Aluehallintovirasto määrää tartuntatautilain 15 ja 16 pykälien perusteella pakolliseen terveystarkastukseen osallistumaan kaikki Rauman sataman rajanylityspaikan kautta Suomeen saapuvat yli 6-vuotiaat henkilöt, jotka ovat viimeisen 14 vuorokauden aikana oleskelleet maissa, joissa on havaittu koronavirusmuunnos omikron leviämistä. Tarkastus tehdään yleisvaarallisen covid-19-tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi.

Koronavirusmuunnosta on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lauantaina antaman tiedon mukaan todettu Etelä-Afrikassa, Namibiassa, Botswanassa, Zimbabwessa, Lesothossa, Eswatinissa (Swazimaa), Mosambikissa ja Malawissa.

Rauman terveyspalvelut on viikonlopun aikana sopinut tarvittavista käytännön toimenpiteistä yhdessä Satakunnan sairaanhoitopiirin, Lounais-Suomen aluehallintoviraston, ympäristöterveydenhuollon ja Rauman Satama Oy:n edustajien kanssa Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräysten toteuttamiseksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut