Avi tiukkana: Sisätiloihin kokoontumisrajoitus Satakunnassa pahentuneen koronatilanteen vuoksi – maakunnassa tartuntaryppäitä tunnistamattomista lähteistä - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Avi tiukkana: Sisätiloihin kokoontumisrajoitus Satakunnassa pahentuneen koronatilanteen vuoksi – maakunnassa tartuntaryppäitä tunnistamattomista lähteistä

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää sisätiloissa järjestettävät yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Satakunnassa.

Kuvituskuva.

19.11. 16:40

Aluehallintovirasto (avi) kieltää sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet Satakunnassa. Avi kertoo asiasta tiedotteessa.

Tartuntatautilain pykälään 58 perustuva päätös kokoontumisrajoituksista on tehty koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi, tiedotteessa sanotaan.

”Riski covid-19-tartuntojen leviämiselle on olemassa kaikissa tilanteissa, joissa suuri joukko ihmisiä kokoontuu, joten yleisötilaisuuksien rajoittaminen on välttämätöntä.”

Määräys on voimassa Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella 22.11.-22.12. Toimijat voivat järjestää yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksia ottamalla käyttöön koronapassin.

Koko Satakunnan alueella esiintyy tunnistamattomista lähteistä peräisin olevia tartuntoja ja tartuntaryppäitä. Terveydenhuolto on kuormittunut ja kuormituksen odotetaan kasvavan.

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäjät voivat ottaa käyttöön koronapassin ja näin mahdollistaa passin omaavien henkilöiden osallistumisen tilaisuuksiin ilman aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia. Menettely on jo laajasti käytössä ravitsemisliiketoiminnan yhteydessä.

Aluehallintovirasto määrää rajoituksia vain, kun ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä, tiedotteessa muistutetaan. Aluehallintovirasto seuraa sairaanhoitopiirien epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut