Porin perusturvan rokotusten ajanvaraus tukkeutunut – soittopyynnöt joudutaan nollaamaan keskiviikkoaamuna - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Porin perusturvan rokotusten ajanvaraus tukkeutunut – soittopyynnöt joudutaan nollaamaan keskiviikkoaamuna

Arkistokuva. Sairaanhoitaja Ida Leppänen oli yksi Pohjois-Porin lähipalvelualueen ajanvarauspuheluiden vastaajista kiireisenä maanantaiaamuna syyskuussa 2016.

9.11. 16:52

Porin perusturvan korona- ja influenssarokotusten ajanvarauspuhelin on pahasti ruuhkautunut.

Tilanteen saamiseksi hallintaan perusturva joutuu keskiviikkoaamuna nollaamaan alkuviikon aikana jätetyt pyynnöt, joihin ei ole pystytty soittamaan takaisin.

Ajanvaraajia pyydetään huomioimaan, että mikäli asia ei ole kiireellinen, niin soittamista tulisi lykätä ensi viikkoon. Esimerkki kiireettömästä ajanvarauksen tarpeesta on tilanne, jossa kolmas koronarokote on ajankohtainen joulukuun puolella.

Influenssarokotusten kohdalla ajanvaraus toimii periaatteella, jossa perusturva lähestyy tekstiviestillä niitä asiakkaita, jotka ovat sähköisesti ilmoittaneet halukkuutensa ottaa influenssarokote. Tekstiviestejä lähetetään viikoittain marras-joulukuun aikana.

Mikäli asiakas on täyttänyt lomakkeen pori.fi-sivustolla, tulee odottaa ajanvarausluvan sisältämän tekstiviestin saapumista. Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Lomake pori.fi-sivustolla on yhä avoinna.

Ajanvarauspuhelimeen soittajia pyydetään muistamaan, että tulee jättää vain yksi takaisinsoittopyyntö yhdestä puhelinnumerosta.

Ylimääräiset soitot eivät nopeuta ajan saamista vaan ruuhkauttavat palvelua entisestään.

Takaisinsoittopalvelu on käytössä tämän viikon ajan klo 8-12, jotta ruuhkaa saadaan purettua.

Tilanteen ennustetaan jatkuvan ainakin tämän viikon ajan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut