Altistumisia Porin Attendo Kuninkaanhaassa: 17 asukasta karanteeniin - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Altistumisia Porin Attendo Kuninkaanhaassa – Tartunnan saanut sairaalaan, kolmannen kerroksen 17 asukasta karanteeniin

Noormarkun kuntoutusyksiköstä kotiutettu Attendo Kuninkaanhaan asukas todettiin myöhemmin koronapositiiviseksi.

Kuvituskuva arkistosta.

29.10. 16:42

Pori

Attendo Kuninkaanhaan yksi asukas on sairastunut koronaan, tiedottaa Porin perusturva. Asukkaalla on palvelukodissa oma huone, mutta hän on lisäksi käyttänyt 3. kerroksen yhteisiä tiloja. Tämän vuoksi kaikki kerroksen muut 17 asukasta ovat altistuneet. Altistuneet ovat karanteenissa omissa huoneissaan, ja sairastunut asukas on siirretty sairaalahoitoon.

Potilas oli kotiutunut Attendo Kuninkaanhakaan maanantaina Noormarkun kuntoutusyksiköstä, jossa on todettu useita koronatartuntoja. Asukkaalta torstaina otettu koronatesti todettiin positiiviseksi.

Lue lisää: Noormarkun kotiin kuntoutusyksikössä ja Ulvilan terveysaseman vuodeosastolla 14 uutta koronatartuntaa – molempien osastojen kaikki potilaat karanteeniin

Henkilökunnan jäseniä on altistunut 16, joista neljällä on puutteellinen rokotesuoja. Tilanteen kartoittamiseksi kaikista altistuneista on otettu koronanäytteet.

Attendo Kuninkaanhaan 3. kerroksessa ei voi tällä hetkellä karanteenista johtuen vierailla.

Suuri osa altistuneista asukkaista on tiedotteen mukaan saanut kaksi rokotusta. Kahdella asukkaista on puutteellinen rokotesuoja.

Täyden rokotesarjan saaneiden asukkaidenkin rokotesuoja on ehtinyt heikentyä, sillä altistuneet ovat iäkkäitä ja saaneet viimeisen rokotteensa jo keväällä. Rokote suojaa silti pääsääntöisesti vakavalta taudin muodolta, mutta tässä ikäryhmässä tilanteen vaikeutuminen on mahdollista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut