Noormarkun ja Ulvilan terveysyksiköissä yhteensä 14 uutta koronapositiivista - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Noormarkun kotiin kuntoutusyksikössä ja Ulvilan terveysaseman vuodeosastolla 14 uutta koronatartuntaa – molempien osastojen kaikki potilaat karanteeniin

Osastojen vierailut on toistaiseksi keskeytetty, eikä kummallekaan niistä oteta uusia potilaita.

Kuvituskuva arkistosta.

28.10.2021 19:38

Noormarkku, Ulvila

Ulvilan terveysaseman vuodeosaston potilailla on todettu keskiviikon jälkeen neljä uutta koronatartuntaa ja Noormarkun kotiin kuntoutusyksikössä kymmenen, tiedottaa Porin perusturva. Lisäksi on todettu yksi koronatartunta maanantaina Noormarkun yksiköstä kotiutuneella potilaalla.

Ulvilassa henkilökunnan testivastaukset ovat vielä kesken. Noormarkussa henkilökunnan jäsenistä yksi on toistaiseksi ollut koronapositiivinen. Muut tartunnat todettiin kuntoutuksen potilailla.

Molemmilla osastoilla ja kotiin kuntoutusyksikössä kaikki potilaat, myös negatiivisen testituloksen saaneet, asetetaan karanteeniin. Karanteeniajan osastohoidosta ei peritä maksua.

Vain välttämättömät vierailut saattohoitopotilaiden luokse ovat mahdollisia erikseen asiasta sopien. Osastoille ei oteta myöskään uusia potilaita.

Henkilökunnan tilanne karanteenin suhteen on arvioitu erikseen. Puutteellisen rokotussarjan omaavat henkilökunnan edustajat on asetettu karanteeniin.

”Jokaisen sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla työskentelevän henkilön tulisi hoitaa rokotesuojansa kuntoon”, tiedotteessa sanotaan.

Keskiviikkona tiedotettiin yhdestä koronatartunnasta Ulvilan vuodeosastolta kotiutuneella potilaalla ja kahdesta koronapositiivisesta Noormarkun kotiin kuntoutusyksikössä. Tämän vuoksi kaikilta hoidossa olevilta potilailta ja koko henkilökunnalta molemmissa yksiköissä päätettiin ottaa koronanäytteet.

Lue lisää: Porin perusturvan Noormarkun osastolla kaksi koronatartuntaa potilailla

Lue lisää: Ulvilan terveysaseman vuodeosastolla oli koronapositiivinen potilas maanantaina – Tartunta saatu todennäköisesti osastolla

Suuri osa tartunnan saaneista potilaista on tiedotteen mukaan saanut kaksi rokotusta. He ovat iäkkäitä ja saaneet viimeisen rokotteensa jo keväällä.

Rokotesuojan etenkin tartuntaa vastaan tiedetään heikentyvän iäkkäillä ihmisillä. Rokote suojaa silti pääsääntöisesti vakavalta taudin muodolta, mutta tässä ikäryhmässä tilanteen vaikeutuminen on mahdollista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut