Opetus- ja kulttuuriministeriön uusi ohjeistus: Kouluja koskeva laaja maskisuositus poistuu - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Opetus- ja kulttuuriministeriön uusi ohjeistus: Kouluja koskeva laaja maski­suositus poistuu

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päivittänyt suosituksiaan koskien koronavirustoimia. Maskisuosituksen lisäksi voidaan luopua suosituksesta pitää opetusryhmät erillään.

Kouluissa ja muissa oppilaitoksissa ei enää tarvitse välttämättä käyttää kasvomaskia. Kuva Niinisalon koulusta.

12.10. 13:33

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa päivittänyt koronaohjeistustaan, jolla laaja maskisuositus poistuu käytöstä. Lisäksi suositus pitää opetusryhmät erillään päättyy.

Samoin luovutaan aiemmasta kahden metrin valtakunnallisesta turvavälisuosituksesta.

Ministeriön antamat suositukset perustuvat THL:n kanssa tehtyyn yhteistyöhön muuttuvassa epidemiatilanteessa. Suositukset on päivitetty vastaamaan voimassa olevia koronaepidemiaan liittyviä muita suosituksia ja valtioneuvoston linjauksia.

Koulujen, oppilaitosten ja varhaiskasvatuksen parissa todetut koronaviruksen tartuntariskit ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen seurannan mukaan olleet pieniä. Tämä mahdollistaa rajoitusten purkamisen.

Alueelliset ja paikalliset viranomaiset voivat epidemiatilanteen mukaan jatkossakin antaa omia täydentäviä tai rajatumpia suosituksia, jotka perustuvat heidän riskiarvioonsa.

Opetuksen ja koulutuksen järjestäjät vastaavat opiskeluympäristön turvallisuudesta ja voivat antaa omia opetus- ja tenttitiloja koskevia maskisuosituksia. Maskisuositukset voivat siksi vaihdella alueellisesti ja oppilaitoksittain.

Tartuntatautilain väliaikaiset säännökset toimenpiteistä koronaepidemian ehkäisemiseksi ovat voimassa vuoden loppuun asti. Tartuntatautilain mukaan on edelleen huolehdittava tilojen tehostetusta puhdistamisesta ja siitä, että esimerkiksi käsien puhdistamiseen on mahdollisuus.

Tartuntatautilaista on poistettu aiempi kahden metrin väljyysvaatimus. Oleskelu on silti edelleen hyvä järjestää mahdollisimman väljästi, sillä riittävä etäisyys ja lähikontaktien välttäminen estävät tartuntoja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: